ЦСКА 1948 удари Локомотив Пловдив и ще е при най-добрите в елита на България


ЦСКА 1948 удари Локомотив Пловдив и ще е при най-добрите в елита на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1208 0

Столичният ЦСКА 1948 влезе в топ 6 на Първа лига при първото си участие в елита на българския футбол. В мач от 26-ия кръг на първенството "червените" се наложи с 1:0 над Локомотив Пловдив и така събират 38 точки и се нареждат 5-и, на една точка пред Берое и Черно море, който ще играе във първата четворка (местата от 7-о до 10-о).

Локомотив (Пловдив) остана на 2-о място с 52 точки и изостават на 9 от лидера и кандидат за 10-а титла Лудогорец. Ивайло Чочев с глава вкара единствения гол за ЦСКА 1948, а капитанът на гостите Димитър Илиев пропусна дузпа 13 минути преди края на срещата, която така или иначе беше доста спорна.

Домакините започнаха по-добре срещата и в 8-ата минута можеха да водят. Георги Русев получи топката след триково отиграване на младия Борислав Дамянов, но вратарят Илко Пиргов спаси удара му от 10-ина метра. В 24-ата минута Ивайло Чочев прати топката в мрежата след центриране от свободен удар от Ивайло Климентов, но попадението беше отменено в много тънка ситуация.

След 30-ата минута Локомотив пренесе играта в половината на ЦСКА 1948, като първо Димитър Илиев стреля не особено опасно с глава. След това се заредиха центрирания, а удар на Карагарен беше блокиран пред вратаря Наумов.

Двата отбора опитаха да се съживят в началото на второто полувреме и имаше повече бързина в атакуващите им действия.

В 55-ата минута ЦСКА 1948 откри резултата с попадение на Ивайло Чочев. Халфът показа защо българските играчи са статични и само с едно движение изпревари двама бранители на гостите, за да засече с глава центриране на Георги Русев от корнер. Гостите опитаха да реагират, но в следващите 15 минути не успяха да затруднят кой знае колко Даниел Наумов на вратата на домакините.

В 77-ата минута съдията Георги Иванов даде доста спорна дузпа за гостите от Пловдив. Младият бранител на домакините Симеон Петров влезе в контакт с Димитър Илиев в наказателното поле, като най-напред игра с топката. Съдията обаче прецени, че държи капитана на гостите, който чакаше най-малкото съприкосновение и се свлече на земята. Потърпевшият се нагърби да стреля, а вратарят Даниел Наумов, макар и да усети посоката, нямаше шанс да докопа топката. Изпълнението обаче беше неточно и отиде в левия страничен стълб.

Осем минути преди края Бирсент Карагарен подаде в центъра на наказателното поле на тотално пасивния до момента Умарбаев. Таджикът влезе на скорост и стреля, но крайно неточно от такава фротална позиция. В 90-ата минута имаше още една възможност за гостите. Георги Минчев засече с глава центриране на Бирсент Карагарен, но Даниел Наумов показа класа и спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички