Бивш защитник на Локомотив (Пд) вбеси Русия с разкритие от лекаря на "смърфовете"


Бивш защитник на Локомотив (Пд) вбеси Русия с разкритие от лекаря на "смърфовете"
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

2391 0

Бившият защитник на Локомотив (Пловдив) Лукас Масоеро направи вбесяващо за руснаците изказване относно това, което е научил за кирилицата. Аржентинецът, който учи усилено руски език, бидейки футболист на тамошния Пари НН, призна, че лекарят на "смърфовете" му е разказал, че кирилицата в страната е дошла от България.

"Руският и българският са родствени. Лекарят (на Локо *Пд) ми разказа, че кирилицата в Русия е дошла от България. истина ли е това? Като цяло, сходството на азбуката е важно за разбирането на текста. Това е може би най-трудното в езика за мен, който съм свикнал с латиницата", разказа Масоеро пред руския "Sport24".

Бранителят разказа и че е получил информация от Локомотив, че феновете на "черно-белите" са против контролни мачове с руски тимове, в случая с неговия Пари НН. "Заболя ме да го чуя. Не разбирам как и защо", каза футболистът и встъпи в тирада за това колко несправедливи са футболните санкции към Русия и че в Аржентина не мислят Владимир Путин за злодей и тиранин.

Масоеро разказа и как е спечелил Купата на България с екипа на Локомотив. "Сторихме го в дерби с Ботев! Страхотен мач. Нашите фенове не се интересуваха дали печелим, или губим, винаги бяха зад нас. Наполи има същата подкрепа", сподели аржентинецът. В същото интервю Масоеро изложи страната ни пред Русия, критикувайки стадионите у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички