Без точен удар в Пловдив Левски все пак не загуби и остана пред Локомотив


Без точен удар в Пловдив Левски все пак не загуби и остана пред Локомотив
Снимка: Оф. сайт на Левски

6592 0

Столичният Левски спечели задочния спор за второто място в българската Първа лига с Локомотив (Пловдив), след като в най-интересното дерби от последния есенен кръг двата тима завършиха наравно 0:0 на "Лаута", а столичани по никакъв начин не се възползваха от факта, че играха над половин час с човек повече след червен картон на Ален Ожболт. 

Нападателят получи червен картон в 63', след като извърши чудовищна глупост и изблъска грубо с ръце Холмар Ейолфсон в гърдите, а Станислав Тодоров безцеремонно му показа директен червен картон. До този момент Левски не бе създал нито едно голово положение, а "смърфовете" имаха няколко отлични акции в половината на "сините", а през първото полувреме Умарбаев уцели напречната греда при изпълнение на пряк свободен удар. 

Дори червеният картон обаче не помогна на Левски в мача. Гостите организираха само една голова акция, при която обаче играещият последен мач Георги Илиев се отчете с брилянтна намеса при подаване към Нашименто на празна врата. За целия двубой столичани не отправиха нито един точен удар и изиграха посредствен мач в атакуващо отношение. 

В същото време дори с човек по-малко Локомотив атакуваше опасно при контраатака, а Карагерен 10 минути преди края пропусна да донесе победата, след като  прати удар от 7 метра в аут. 

Равенството означава, че Левски ще зимува на 2-о място с актив от 43 точки - 2 повече от днешния си съперник и 4 повече от ЦСКА. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Добро беше началото на срещата за домакина и след няколко опасности, предотвратени от изчиствания на Холмар Ейолфсон, "смърфовете" можеха да стигнат до гол в 10'. Тогава при центриране от корнер на Умарбаев Илиев свали топката в малкия пеналт и последва карамбол, при който Хали Тиам едва не си отбеляза автогол, но ситуацията се размина без гол във вратата на Миятович. 

В 17' още един шанс се откри пред домакините, след като Димитър Илиев беше фаулиран пред наказателното поле на "сините". Умарбаев изпълни прекрасно пряк свободен удар, като преодоля Миятович, но топката срещна гредата и гостите от столицата извадиха късмет и в тази ситуация. 

Последваха скучни минути на "Лаута", като Локомотив продължи да е по-активният отбор, но колебанията на синята защита от началните минути изчезнаха и играчите в синьо не позволяваха опасни пробиви. В преди позиции обаче възпитаниците на Петър Хубчев не сътвориха нищо интересно. В 39' домакините стигнаха до 3-о положение, когато Илиев центрира отлично в наказателното поле, Езе надскочи всички и засече с глава, но ударът му беше много неточен. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Локомотив (Пловдив) започна и второто полувреме по-добре от своя съперник, въпреки че още на старта на втората част играта беше прекъсната заради димна завеса, дошла от гостуващия сектор. "Смърфовете" създадоха няколко много опасни атаки по крилата, но усилията на отбора бяха разрушение от собствения им нападател Ален Ожболт. При битка за позиция голмайсторът на тима и Холмар Ейолфсон се сблъскаха, като нападателят претендираше за нарушение. Такова не бе отсъдено, а Ожболт се обърна и изблъска в гърдите с всичка сила защитника на Левски - това беше забелязано от рефера и той показа директен червен картон на нападателя. 

Петър Хубчев реагира веднага със смяна на Станислав Иванов, а на негово място пусна Нашименто. Идеята на смяната бе свързана с факта, че предстоеше затваряне на "смърфовете" и за Левски беше по-необходима креативност през центъра, отколкото скорост по фланговете срещу дълбоката защита. Левски създаде първото си добро положение изобщо в мача в 72', когато при контраатака топката стигна до наказателното поле чрез Паулиньо, премина през Алар, а той успя да отклони топката между вратар и защитник за Нашименто. Точно в този момент с вездесъщ шпагат Георги Илиев, преминал 90-ина метра в рамките на контраатаката на "сините, успя да избие топката от крака на португалеца. 

В 77' пък защитата на Левски се пропука и с индивидуален пробив отдясно Карагерен нахлу в наказателното поле, стигна фротанлно срещу вратата, но от 7 метра прати топкта в аут. 

В заключителните минути "сините" се опитаха да натиснат своя съперник, но не отправиха нито един точен удар по посока вратата на Мартин Луков. Единствено едно нахлуване на Паулиньо в наказателното поле внесе смут в защитата, но бразилецът предпочете да търси дузпа, вместо комбинация в някой съотборник, а Станислав Тодоров подмина ситуацията, до която беше много близо. 

Стартови състави на двата тима:

ЛОКОМОТИВ (ПД): Луков, Алмейда, Езе, Малембана, Умарбаев, Петрович, Томашевич, Г. Илиев, Карагерен, Д. Илиев, Ожболт

ЛЕВСКИ: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Паулиньо, Алар, Мазурек, Миланов, Рейш, Тиам, Райнов, Ст. Иванов

И двата тима нямат кадрови проблеми преди двубоя, като "смърфовете" успяха да възстановят нападателя Ален Ожболт, който често вкарва решителни голове за тима. Такъв е примерът от финала за Купата на България.

Столичният тим влиза в двубоя като втори в класирането, но и с проблеми при гостуванията в последно време. В три поредни свои визити в първенството "сините" нямат победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички