Акрапович обясни хода, с който Локомотив Пловдив спечели Купата


Акрапович обясни хода, с който Локомотив Пловдив спечели Купата
Снимка: lokomotivpd.com

2030 0

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е една от централните фигури след втората поредна Купа, която спечели със "смърфовете". След като беше силно критикуван и феновете искаха да бъде премахнат преди две години, босненецът направи пълна трансформация на пловдивчани, а днес блесна и гросмайсторски ход, с който излъга ЦСКА и Локо спечели Купата

В края на второто продължение той извади героя както срещу Левски, така и във финала - Мартин Луков, за да пусне в игра Илко Пиргов за изпълнението на дузпи. Той отчете безценната роля на титулярния страж, но разкри, че бившият вратар на Черно море е бил напълно готов да пази 11-метровите удари на ЦСКА. 

Излязохме със самочувствието и желанието да спечелим. Мартин Луков беше много добър в мача с Левски. Голяма е заслугата му, че сме тук. Направих смяната нарочно, защото Илко знае как да пази дузпи. Обичам България", каза щастливият Акрапович и отиде да празнува с феновете на Локо (Пд). 

С ласкави думи за Луков се изказа и героят Пиргов, който разкри, че титулярът лично е вярвал, че именно той може да пази по време на дузпите. 

"Мартин ни докара до финала, коментирахме, че може да направим смяна, ако се стигне до дузпите. Мартин реши, че мога аз да вляза и спечелихме”, каза Пиргов. Защо ЦСКА загуби финала според Крушчич четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички