Георги Илиев обяви: Спирам с футбола, решил съм го на 100%!


Георги Илиев обяви: Спирам с футбола, решил съм го на 100%!
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

3051 0

Футболистът на Локомотив Пловдив Георги Илиев обяви, че в края на календарната година ще спре с футбола и това е окончателното му решение. Силните му изяви провокираха всички на „Лауга"да се опитат да убедят своя любимец да подпише нов договор и да остане на терена поне до края на сезона, но той е категоричен, че няма да промени мнението си.

"Решил съм на 100 процента, че спирам с футбола. Имам договор с Локо до зимата, но категорично казвам, че прекратявам кариерата си и ще видим занапред с какво ще се занимавам.  Трябва да взема това решение не със сърцето, а с разума. Много играчи на моята възраст пропускат момента. Увличат се, защото обичат футбола... Когато обаче разумът ти диктува да кажеш „Стоп", трябва да вземеш крайно решение. Бях решил да спра още през лятото, но след това, което се случи във Варна реших, че краят трябва да е по-позитивен и затова се амбицирах да подобря рекорда за най-много мачове в елита", заяви Илиев пред "Меридиан мач".

"Доста приятели също ми се обаждат и се опитват да ме разубедят, но им казвам, че решението е взето. Независимо, че в последно време се представям добре, бележа голове и правя асистенции. На мен ми е ясно, че не мога да поддържам добро професионално ниво на тази възраст. Един път съм резерва, един път съм титуляр, но в минутите, в които си на терена, дори и 20 да са те, трябва да изпъкваш малко и да даваш стимул на младите. Пак ще се повторя, че разумът ми казва да спра. Искам да го направя, когато все още радвам хората, а не като започна да им дотягам.

Той е само на крачка от изравняване и на подобряване на рекорда за най-много мачове в българския футболен елит. В момента той е с 453 двубоя, записани с екипите на Черно море, ЦСКА и Локомотив Пловдив. Лидер е Марин Бакалов с 454 с Ботев Пловдив, Марица, ЦСКА, Спартак Пловдив, Олимпик Галата.

По-рано пък играчът на пловдивчани Бирсент Карагерен бе извикан в националния ни отбор - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички