Десетима от Локо Пд отстъпиха на Страсбург, но запазиха шансове за реванша


Десетима от Локо Пд отстъпиха на Страсбург, но запазиха шансове за реванша
Снимка: lokomotivpd.com

5606 0

Отборът на Локомотив Пловдив загуби с 0:1 от френския Страсбург на "Лаута" в среща от третия предварителен кръг на Лига Европа.  Срещата не започна никак добре за пловдивчани, след като Йосип Томашевич получи червен картон в 10', а при последвалия фаул Стефан Митрович откри резултата. В 32' домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Мартен но сигнал не последва, а в 42-ата гол на Ален Ожболт бе отменен заради маркирана засада. Въпреки че почти цял мач, "смърфовете" играха с човек по-малко, показаха добри неща на терена и имаха няколко възможности, за да изравнят резултата.

Още във 2', за радост на пълните трибуни в Пловдив, домакините пробваха бърза атака, но подаването за Цветанов бе прекалено дълго. В 7' бе отсъден фаул в полза на френския тим, но от него не се стигна до нищо опасно пред Луков. В 11' се стигна до много неприятна ситуация за българския отбор. Томашевич фаулира Да Коста, който бе набрал скорост, а съдията не се поколеба да покаже червен картон.

При последвалия пряк свободен удар, след заучено положение, Страсбург откри резултата чрез Митрович, който засече с глава, след като бе оставен напълно сам. В 21' Аралица пробва далечен изстрел, но вратарят изби. При последвалия корнер домакините имаха страхотен шанс да върнат попадението. Центрирането намери Петър Витанов, който игра с глава. След това настъпи лек хаос в наказателното поле на французите, от който Ален Ожболт можеше да се възползва, но ударът му отблизо бе отразен от Селс.

Въпреки червения картон Локо показа, че няма намерение да се предаде по никакъв начин и погледна доста смело към вратата на съперника си. Капитанът Димитър Илиев направи рейд успя да влезе в наказателното поле и да шутира, но ударът му срещна тяло на защитник и излезе в корнер. В 31' на Сисоко от състава на гостите премина покрай лявата греда на Луков.

Две минути след това играчите на Локо (Пд) имаха претенции за неотсъдена дузпа за игра с ръка на защитник. При центриране от статично положение Димитър Илиев пробва да играе с топката, но вместо това я пропусна, а впоследствие останаха съмнения дали Мартен не игра с ръка. След няколко изпуснати възможности в края на полувремето пловдивчани вкараха попадение, но то не бе зачетено заради засада. Ожболт успя да засече подаване на Карагарен, но реферът вдигна флага за засада.

Първата опасност през втората част бе за домакините. Димитър Илиев си освободи място и стреля почти до границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата на Селс. Постепенно силите на "смърфовете" намаляха, което улесни френския тим и започна да атакува повече. В 60' Луков направи страхотно спасяване след удар на Да Коста, който се озова сам срещу вратаря.

В 69'  топката попадна в Белегард, който стреля силно над вратата. Последва нов силен шут по посока вратата на Локомотив, този път на Симакан, който отново излезе в аут. В 78' домакините първо получиха да изпълнят фаул, от който последва единствено корнер. Но и след него не се стигна до опасност пред противниковата врата.

В 86' Локо изпусна едно от най-чистите си положения. Карагерен получи отлично подаване от малкото наказателно поле, но ударът му мина над гредата. Две минути след това Луков отново се превърна в герой за пловдивчани, след като спаси удар на Ажорк. Нападателят получи и втори шанс да вкара, но Дейвид Малембана изчисти от голлинията.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Локомотив Пловдив: Луков, Езе, Цветанов, Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Илиев, Петрович, Витанов, Томашевич, Аралица

Страсбург: Селс, Симакан, Ндур, Коне, Мартин, Митрович, Сисоко, Фофана, Белегард, Джику, Да Коста

Преди мача

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив е в третия предварителен кръг на Лига Европа. Момчетата на Бруно Акрапович се справиха със Спартак Търнава в първата си среща от надпреварата и така продължават напред.

Днешният съперник е още по-сериозен и се очаква пловдивчани да имат сериозен проблем. Те обаче ще черпят сили от над 7 000 свои фенове, които ще са на "Лаута", за да ги подкрепят. 

Добрата новина за Локомотив е, че съперникът им все още не е в оптимална форма. Във Франция първенството не е започнало, а до момента Страсбург имаше само два официални мача - тези срещу Макаби Хайфа в миналата фаза на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички