5 гола, хеттрик, две дузпи и обрат в Благоевград - Локомотив Пловдив влетя в Топ 6!


5 гола, хеттрик, две дузпи и обрат в Благоевград - Локомотив Пловдив влетя в Топ 6!
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1433 0

Локомотив Пловдив успя да обърне Пирин Благоевград като гост от 0:1 до 3:2 и спечели трите точки в мача от 16-ия кръг на Първа лига. С успеха си тимът на Александър Тунчев влезе в Топ 6, измествайки от шестото място Берое и вече има актив от 23 точки. "Орлетата" са предпоследни със само 12 пункта. 

В 29-ата минута Станислав Костов отри резултата за Пирин - той се пребори за една топка в наказателното поле и нанесе удар, който бе блокиран, но последва и добавка от страна на бившия нападател на Левски и Лукас Редер нямаше какво да стори - 1:0!

В 53-ата минута вратарят на Локомотив се намеси решително, а само пет по-късно Георги Минчев възстанови равенството, след като Умарбаев центрира от фланга, а таранът изпревари Николай Бодуров за първа топка и я прати във вратата на домакините - 1:1!

След още четири минути обратът вече бе пълен - Митко Илиев напредна с топка в крака отдясно и пусна идеален пас към Георги Минчев, който отблизо не сгреши и вкара втория си гол в срещата - 1:2!

В 86-ата минута главният съдия Никола Попов отсъди дузпа за Локо за нарушение срещу Карагерен. Зад топката застана футболистът "под пара" и прати Хенгелман в обратния ъгъл - 1:3 и хеттрик за Георги Минчев!

В 89-ата минута домакините също получиха дузпа - Гомис извърши ненужно нарушение на границата на наказателното поле срещу Тасев, а впоследствие Станислав Манолев се разписа от бялата точка за 2:3. Благоевградчани опитаха финален натиск в търсене на точката, но неуспешно. 

В следващия кръг Пирин гостува на ЦСКА 1948, а "железничарите" са домакини на Черно море, които са трети в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички