Славия и Ботев (Пд) не си вкараха и рискуват челните си позиции в Първа лига


Славия и Ботев (Пд) не си вкараха и рискуват челните си позиции в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1320 0

Славия и Ботев (Пловдив) не се победиха и не си отбелязаха гол в едно от дербитата на 16-ия кръг на българската Първа лига. Така "белите" остават 3-ти в класирането с 27 точки, докато "канарчетата" са веднага след тях с 1 пункт по-малко. И двата тима могат да бъдат изместени от Черно море (25 точки), ако варненци победят Берое по-късно днес.

Двата тима изиграха равностоен сблъсък и откъм статистика (сравнително изравнено притежание на топката и близки показатели при опитите за гол), и откъм чисти положения. Светослав Вуцов за столичани се отличи с две отлични спасявания срещу Тодор Неделев и Маркиньос, докато за тях най-добрите шансове се откриха пред Тони Тасев, но и той не съумя да реализира.

Двата тима остават напълно равностойни в последните си сблъсъци от Първа лига. Това е вторият двубой от най-скорошните им 4 официално директни, който завършва наравно (другият също е 0:0). Освен тях пък са си разменили по един успех с 1:0.

"Белите" от София продължават с трудни си мачове от Първа лига. За тях предстои гостуване на Берое от междинния кръг (30.11), а след това и домакинство срещу Локомотив (Пловдив).

За Ботев (Пловдив) пък предстои мач у дома срещу Ботев (Враца) във вторник (30.11), а няколко дни по-късно тежко гостуване срещу Левски на "Георги Аспарухов" - на 4 декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички