Симеон Славчев няма търпение за дербито с Левски, похвали "сините": Вървят в правилната посока


Симеон Славчев няма търпение за дербито с Левски, похвали "сините": Вървят в правилната посока
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3753 0

Бившият футболист на Левски и настоящ играч на Локомотив София - Симеон Славчев, даде интервю пред "Тема Спорт" в часовете преди столичното дерби между тимовете на Станислав Генчев и Станимир Стоилов.

"Очакваме с нетърпение това дерби. За съжаление в предишния двубой със Славия не взехме трите точки. Срещата беше тръгнала добре за нас, но впоследствие загубихме с 1:2. На целия отбор ни прилягаха трите точки, защото от началото на сезона и програмата, която имахме, вече сме с по-различни цели. Искаше ни се да добавим нова победа. Срещаме Левски в момент, когато всички сме в добра физическа форма след изиграването на много мачове. Със сигурност "сините" са изявеният фаворит. Но ние си имаме нашите силни страни и се надявам да ги изненадаме", започна Славчев и след това говори за тръпката от това да се изправиш срещу бившия си отбор:

"Често се споменава този мач и дори имаме шеги и закачки в съблекалнята, че много от нас са преминали през "Герена" под една или друга форма - дали в школата или първия отбор на Левски. За нас е по-сладко когато играем такива по-сериозни мачове срещу "сините", ЦСКА и Лудогорец. Всеки иска да се докаже. Двубоят срещу Левски го слагаме под една графа с този с "червените", защото с тези отбори медийно и телевизионно е по-широка платформата. Излизаме по-мотивирани срещу такива съперници. Бил съм и от едната, и от другата страна. Наистина, когато играеш срещу Левски и ЦСКА, другият тим излиза по-мобилизиран и по-надъхан".

"Определено Левски върви добре по всеки един футболен параграф. Наистина трябва да се смята за основен претендент за челните места в първенството. Дори за нещо повече. Като игрови облик се видя и в мача за Суперкупата, че се доближи до Лудогорец. А след това разградчани победиха Рома с 2:1 в Лига Европа. Така че, Левски върви в правилната посока като игра", смята 28-годишният халф.

Относно бъдещите си цели, Славчев разкри, че една от тях е отново да играе в чужбина: "В момента съм се фокусирал да се представям добре на терена и да играя във всеки мач. Искам с Локомотив да постигаме добри резултати и това неминуемо ще доведе и до по-добро представяне в личен план. Отборен играч съм. Със сигурност една от целите ми е отново да заиграя на високо ниво в чужбина. Да, в момента съм в различна възраст, не съм на 20 или 21, така че към това се стремя, но не на всяка цена. Постепенно ще се случи. Важното е, че в момента съм в добра физическа форма".

Локомотив София - Левски по ТВ: Къде да гледаме столичното дерби?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички