Златен дъжд! Спонсор налива 20 млн.лева в Левски до 2024 година


Златен дъжд! Спонсор налива 20 млн.лева в Левски до 2024 година
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5534 0

Бизнесменът Мило Борисов, който е водещата фигура при генералния спонсор на Левски Palms Bet, разкри любопитни детайли около партньорството със „синия“ клуб.  Той оповести, че поетият  финансов ангажимент към столичния гранд се равнява на 20 милиона лева.

Бюджетирали сме този разход. Доволни сме, че можем да помогнем на един от най-емблематичните клубове в България. В момента екипът, който подкрепя клуба е добър. Управителния съвет и Мъри Стоилов имат голям принос. Скоро ще има успехи и на международната сцена“, обяви Мило Борисов в интервю пред колегите от „Дарик“.

Всички данни се изнасят публично, няма какво да крием. Имаме няколко договора с Левски. От септември миналата година сме инвестирали над 3 милиона лева, като са бюджетирани още 2 милиона през тази година. Договорите ни са дългосрочни – до 2024. Поели сме ангажимент за над 20 милиона лева. Тази информация не е конфиденциална“, съобщи той.

От 2018 година съм активно в България, преди това живях в чужбина. Това доведе до някои промени в нашата структура. Преди година взехме кардинално решение да помагаме на българския спорт. Уникално изживяване е да посетиш музея на Левски. Видях протокол от 1911 година, който е преди официалната регистрация, изключително много трофеи, медали, купи. Още съм развълнуван. Решението да помогнем Левски бе непринудено. Имахме среща с Наско Сираков и Тити Папазов“, разказа Борисов.

След като коментирахме нещата с господин Сираков, се срещнахме и със Станимир Стоилов, който се съгласи да участва. Нямаше никакъв натиск. Първо искам да кажа няколко думи за Palms Bet. Това е марка, а не компания. Компанията, която сключи договор с Левски е Телематик Интерактив АД. Подпомагането на спорта не е само да помагаме на Левски, ние сме генерален спонсор и на федерацията по художествена гимнастика. Има и други примери“, разясни бизнесменът.

Той е убеден, че до 2-3 години Левски ще успее да се стабилизира финансово.

Знаем, че Левски има доста финансови задължения, но на първо време могат да бъдат платени най-належащите, а другите да бъдат отложени. Това отнема време, но миналият сезон показва, че това бе добро начало. Проблемът не е в задълженията, а в обслужването им. Всеки бизнес има задължения. Погасяването им е въпрос на финансова дисциплина. Вярваме, че клубът се развива правилно и следва добра стратегия на развитие, след 2-3 години може да стъпи здраво на земята финансово, освен да бъде успешен с добри футболисти и да печели медали и купи“, завърши Борисов.

А ето какво спира клуба за нови някои по-качествени попълнения.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички