Таванът на заплатите в Левски спира клуба за нови попълнения


Таванът на заплатите в Левски спира клуба за нови попълнения
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5545 0

След края на успешния сезон за Левски и спечелената Купа на България, близо 3 милиона лева влязоха в касата на „сините“. От „Герена“ обаче ще продължат да спазват строгата финансова дисциплина, както досега, особено при заплатите на футболистите.

Именно ограничените месечни възнаграждения са спрели някои от набелязаните от Станимир Стоилов играчи, които да бъдат конкуренти на Билал Бари в атака.

При Левски се очаква да пристигнат нови двама играчи, но към момента нищо не е потвърдено официално. Става въпрос за нидерландеца с италиански паспорт Делано Вианело от Спарта (Ротердам) и Джонатан Морси. Първият е на 19 години и се смята, че по-лесно ще се навие да подпише с Левски заради възможността да се покаже в евротурнирите, където "сините" ще се завърнат след 2 години пауза.

Джонатан Морси, който е национал на Того, все още не е дал своето съгласие и не бърза с решението си, въпреки че новият сезон започва съвсем скоро и няма да има почти никаква пауза.

Досега Левски подписа с бившия национал на България Ивелин Попов и хърватина Анте Блажевич. Очаква се те и поне още един нов играч да започнат подготовка със „сините“.

Клубът от „Герена“ стартира своята подготовка на 4 юни, а не на 6-и, както се смяташе. До 8 юни отборът ще се готви в София, след което ще се потегли към Боровец, където с паузи ще чака подновяването на първенството.

Първият мач от новия сезон за Левски трябваше да е срещу Лудогорец за Суперкупата на България, но разградчани са отказали този вариант, защото програмата им доста би се сгъстила покрай участието в квалификациите в Шампионска лига. Както е известно, „орлите“ ще започнат първи своята еврокампания от българските отбори, защото се включват от първи квалификационен кръг.

За "сините" пък не би било проблем да започнат с мач срещу шампионите. Станимир Стоилов често е заявявал, че предпочита играчите му постоянно да са в сгъстен цикъл от мачове, защото така по-лесно се съсредоточават върху работата си и нямат време да мислят за други неща. Левски стартира своето участие в Лигата на конференциите от втори предварителен кръг, както другите ни двама представители – ЦСКА и Ботев (Пловдив).

Вижте още: Програмата на Левски за лятната подготовка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички