Защо Васил Божков реши да се върне във футбола и "принуден" ли е бил да вземе Левски?


Защо Васил Божков реши да се върне във футбола и "принуден" ли е бил да вземе Левски?
Снимка: levski.bg

3856 0

Завръщането на Васил Божков на сцената на българския футбол до голяма степен беше изненада. Причината се крие в напускането му на ЦСКА, когато обяви, че не желае повече да се занимава с този спорт, но все пак той взе решение да поеме юздите в Левски, след като клубът беше в опасна близост до това да обяви фалит и да сподели съдбата на Вечния съперник ЦСКА, който бе обявен в несъстоятелност. 

В любопитно интервю на Васил Божков за "Свободна Европа", бизнесменът беше директно попитан за причините зад решението му да се върне към футболния бизнес и да се заеме с възстановяването на финансовото състояние на "сините". 

"Просто мина време и пак ми се дозанимава. Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри неща", сподели Божков пред медията, но това не беше всичко. Той бе попитан и дали е имало политическа молба или директна принуда да се захване в тима от стадион "Георги Аспарухов". 

"Аз помолих да го дадат, за да го спася. Не бях помолен да го взема, а поисках", категоричен бе собственикът на Левски. На вниманието му бяха предоставени няколко случая на предишни хора, свързани със собствеността на клуба, които паралено с участието си в клуба, са имали и проспериращи взаимоотношения с държавата. Двата конкретни случая са Спас Русев и покупката на "Виваком" и Николай Иванов и спечелените от него обществени поръчки за производство на мантинели. 

"Не знам кой и как като е влизал в "Левски" му е потръгвал бизнесът, но в един момент клубът бе затънал в дългове и нямаше една стотинка, той беше фалирал де факто. Сега "Левски" е добре – няма задължения, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме възможност ще го направим, ако нямаме – няма", отсече Васил Божков. Междувременно босът на Левски коментира и срещата си с феновете на тима (подробности четете тук)

Цялото ексклузивно интервю на Васил Божков пред Свободна Европа четете на този линк! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички