Защо Левски подписа договор с Жереми Петрис само до края на 2022 година?


Защо Левски подписа договор с Жереми Петрис само до края на 2022 година?
Снимка: Facebook / levskiofficial

8967 0

Малко след 11 часа в днешния 14 юли Левски обяви трансфера на Жереми Петрис, който се превърна в петия нов играч в състава на Станимир Стоилов след края на сезон 2021/22.

Впечатление на "сините" фенове направи фактът, че договорът на десния краен бранител е само до края на 2022 година, за разлика от тези на Ивелин Попов, Анте Блажевич, Роналдо и Нейтън Олдър, които бяха подписали по-дългосрочни споразумения.

Каква е причината?

Станимир Стоилов проявяваше интерес към този футболист още през пролетта, когато отиде да наблюдава изявите му на живо в мача Царско село - Ботев Враца. Петрис обаче определено не направи добро първо впечатление, тъй като си изкара два жълти картона до 37-ата минута и се прибра рано-рано в съблекалнята. 

Постепенно името на 24-годишния французин престана да се споменава в медийното пространство, а "царете" сложиха край на съществуването си и той се превърна в 'свободен агент'. На по-късен етап новината, че Левски е подписал с Анте Блажевич като заместник на Драган Михайлович окончателно "затвори вратата" за евентуално привличане на Жереми Петрис на "Герена", но... 

Никой не очакваше, че Блажевич ще се окаже голямо разочарование и още след първите си изяви със синия екип ще бъде потърсен начин договорът му да бъде прекратен предсрочно. Контузията на Цунами в навечерието на мачовете с ПАОК пък допълнително принуди ръководството на 26-кратните шампиони да предприеме спешни мерки на трансферния пазар.

И ето го отново Жереми Петрис!

Очевидно е, че до преди два месеца той не е бил подходящ вариант за Левски, тъй като Станимир Стоилов е видял нещо у него на 25 април, което не му е харесало. Вероятно работната етика и дисциплина на терена!?

Именно това е и причината сега да не му се предлага дългосрочен контракт - трансферът му е "на пожар" и първо трябва да се види дали Петрис ще успее да го "загаси"! Клубът си изпати достатъчно в последните години от плащане на неустойки по неизпълнени договори, а очертаващият се казус "Анте Блажевич" е пресен пример защо сега трябва да се подходи още по-внимателно!

За капак имаме и 'визитката' на Петрис, която показва, че кариерата му е низ от отдавания под наем от един в друг клуб. Ето какво написаха от Левски, когато представиха французина официално:

"Той е роден на 28 януари 1998 година в Баньоле (Франция). Подписва първия си професионален договор през 2017 година с италианския Гоцано, с чийто екип изиграва 45 мача и вкарва 1 гол. През 2019 преминава в друг италиански тим - Кротоне. Следват преотстъпвания в Гоцано (2019 година – 8 мача), Бисчелие (2020 година – 9 мача) и Про Верчели (2020-2021 година – 8 мача). В началото на 2022 година преминава в Царско село, с чийто екип изиграва 10 мача".

Допълнителна мотивация!

Ходът на ръководството с привличането на Петрис тепърва ще бъде преценяван и оценяван като 'успешен' или 'неуспешен', но от гледна точка на продължителността на споразумението още сега може да се каже, че е 'правилен'.

Този футболист е наясно, че пред него се открива шанс, какъвто до момента не е получавал. Ако има желание да се развива и да стигне до по-високо ниво един ден, то сега е моментът да се хвърли на 100% в тренировъчния процес и мачовете.

"Цъкащият" краен срок на престоя му в Левски пък ще го държи непрекъснато в съзнание, че трябва да се доказва и ще го мотивира допълнително да го прави... Жереми Петрис държи съдбата в собствените си ръце!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички