Попов с разкритие: Хубчев си тръгна от националния, не знам кой ще е треньор сега


Попов с разкритие: Хубчев си тръгна от националния, не знам кой ще е треньор сега
Снимка: БГНЕС

2949 0

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов даде много интересно интервю в Русия. Макар все още да не е обявено официално, Попето заяви, че към днешна дата националният отбор на България няма селекционер.

"Да, семейството ми е тук. Красив град е Ростов. Играем, храним се, синът ми играе в школата на Ростов, през септември ще бъде в първи клас. През юли дъщеря ми ще тръгне на детска градина. Искаме да живеем тук.

Играя вече 7 години в руското първенство. Не съм имал проблеми в отборите си, поне що се касае до адаптацията. С Карпин провеждаме много добри тренировки. Обяснява ни всичко. Искам да отбележа и Луис Мартинес, нашия треньор по физическа подготовка.

Преди няколко дни треньорът на националния отбор си тръгна, сега не знаем кой ще оглави тима. Имаме нелоши шансове да се класираме за Европейското първенство. Най-важното е, че ръководителите позволяват на футболистите да вършат своята работа, през последните 3 години направихме много, записахме нелоши резултати в Лигата на нациите. Футболните ръководители в България трябва реално да гледат на играчите и да поставят целите, изхождайки от състава. В настоящия момент най-важното е да има спокойствие. Имаме малко играчи в добри тимове зад граница. Един играе в Италия, един в Турция и няколко в Русия. Тези футболисти трябва да бъдат ценени.

ПРОБЛЕМ: САМО МИХАЙЛОВ В БФС ИСКА БАЛЪКОВ, ИЗПЪЛКОМЪТ ИМА ДРУГ ФАВОРИТ

Много хора казват, че трябва да играят по-младите играчи. Но футболът се играе не от паспорта, а от футболистите. Ако можеш да играеш, показваш ниво за клуб - това е показател. Имаме много примери, когато играчи на 32 години изглеждат в по-добра форма от младежите. Ако някой мисли, че поставяйки млад футболист в отбора, после ще можеш да го продадеш, това е голяма грешка.

Тодор Неделев е умен играч. Вижда играта добре, умее да изпълнява фаулове. Мога да отлича още Николай Бодуров - опитен защитник от ЦСКА. Харесва ми как ръководи действията на отбора на терена. Мисля, че тези играчи биха демонстрирали добър футбол в руския шампионат", сподели Ивелин Попов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички