Забраниха шествията за феновете на Левски и ЦСКА


Забраниха шествията за феновете на Левски и ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Левски

1788 0

21 души са със забрана да посетят двубоя Левски - ЦСКА в неделя, съобщи зам.-директорът на столичната полиция ст. комисар Антон Златанов. " Ако се опитат да отидат на мача и полицията ги залови рискуват догодина затвор или пробация", каза Златанов и добави, че вече има един такъв случай на заловен запалянко.

До 21-те забрани се е стигнало след промяна в закона за спортните мероприятия. Той бе прекроен след инцидента от април м.г. отново на мач между ЦСКА и Левски, когато бомбичка, хвърлена от фен на сините рани жандармеристката Гергана Зашева.

Освен това стана ясно, че шествия на агитките в столицата няма да се допускат. "Разбрали сме се с агитките на двата отбора, че дори да се съберат на по-големи групи ще се движат по тротоарите, вместо да блокират улиците", каза зам.-директорът на СДВР. Шофьорите от столичния градски транспорт ще съобщават на полицията за големи групи фенове в превозните им средства. "Мярката се налага заради няколко инцидента при предишни дербита. При всеки от тях сме задържали извършителите", напомни Златанов.

Какво сподели наставникът на Левски Георги Дерменджиев преди двубоя - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички