Дерменджиев: Все още има напрежение, но вече е различно, готови сме за ЦСКА


Дерменджиев: Все още има напрежение, но вече е различно, готови сме за ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1860 0

Старши-треньорът на Левски Георги Дерменджиев даде пресконференция преди двубоя с ЦСКА, който е в неделя от 13 часа на Националния стадион "Васил Левски". Разликата между двата тима е точно 3 точки, а Дерменджиев заяви, че ще опита да тушира напрежението в отбора преди двубоя.

"Не мисля, че това ще ми е първо дерби. Между кои е това дерби? Един нормален мач, знам, че е дерби за феновете. Ще излезем за победа и ще опитаме да зарадваме нашите фенове. Ние сме зависими от всичко - метеорологични условия, желаем подкрепата не феновете, но главно ще разчитаме на себе си. Аз лично не съм притеснен. Един мач за първенството, вярно е, че има заряд. Аз ще опитам да придам такова настроение в тима, че да излезем с успех. С всички тези технологии трудно ще можем да се изненадаме", сподели Дерменджиев. 

"Това е една игра, който направи по-малко грешки, той ще победи. Навярно ще има и много тактика. Това са 3 точки, една победа и веднага ще се променя статуквото. Ще опитаме да победим. И Витоша почива един ден повече от нас, не искам да го казвам като предпоставка, че имаме по-малко почивка. Мисля, че имаме достатъчно време за възстановяване и сме готови за мача", допълни още той относно факта, че отборът на ЦСКА има един ден повече за почивка. 

Относно това дали напрежението в тима е по-малко след рокадите по високите етажи в клуба: "Не е успяло да се премахне напрежение, но то става по-различно. Отговорността е друга във футболистите, тя е на друго ниво. Искат се победи от тях, има още неща психологически, с които трябва да се справим. Шансовете са 50:50. Това напрежение се премахва с успехите на отбора, ако успеем да постигнем в бъдеще успехи, а не само в неделя. Този мач е много различен от останалите. Нищо важи в него, нито психологическото напрежение, играчите ще мислят само за това".

Дерменджиев обясни и дали все още се работи върху връщането на ДНК-то на тима, както обяви при идването си на "Герена". Това е така, наистина Левски трябва да си върне ДНК-то. Работим върху това и мисля, че това ще стане постепенно. Колкото и малка е да е промяната, я има, вижда се. Не трябва да има превъзбуда преди двубоя".

Неделният двубой пък ще е дебютен и за рефера, който досега не е ръководил мач между тези два отбора. Ето кой ще е съдия на Левски - ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички