"За всеки след Мъри ще е трудно, но..." - Тасевски разкри с какво го впечатли Николай Костов


"За всеки след Мъри ще е трудно, но..." - Тасевски разкри с какво го впечатли Николай Костов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2466 0

Бившата звезда на Левски Дарко Тасевски похвали новия треньор на тима - Николай Костов, с когото е работил няколко месеца. Северномакедонецът заяви и че в бившия му тим имат добри футболисти и няма за какво да се притесняват.

"В модерния футбол нещата опират до финанси. Ако нямаш пари, нещата няма как да се получат. След идването на Станимир Стоилов имаше добър период от една година. Спечелиха и Купата. За съжаление, той си тръгна. Много хора са скептични към Николай Костов. Аз не съм такъв. Работих с него пет-шест месеца. Мога да кажа, че става дума за страхотен специалист.

Тренировките му бяха страхотни. Прилага такъв футбол, който отива на Левски. Опитва се да печели, да играе атакуващ футбол. Трябва да се даде шанс на Костов. Ще има известен период да подготви футболистите. Не мисля, че е грешен избор. Не мисля, че са сбъркали с него", заяви Тасевски пред "Диема спорт".

"Левскарите си обичат Стоилов. След него, който и да дойде, ще е много трудно. Всеки ще го сравнява с него. Мъри е доказал, успял. Да дадем време на Николай Костов. Най-много бях впечатлен от тренировъчния процес, от начинът, по който говори с футболистите. Не мисля, че играхме лош футбол при него. Идеите за футбола му са като моите. Искаше да се свали топката на земята, да се играе с бързи пасове. В момента мисля, че има подходящите футболисти за този начин на игра. Ще му трябва време, но не е грешен избор", допълни той.

"Не мога да кажа дали Дарко Тасевски липсва на Левски. Със сигурност има с какво да им помогна в най-добрите си години. И сега има страхотни футболисти в Левски на този пост. Имат Ивелин Попов, имаха Филип Кръстев. Асен Митков също е страхотен футболист. Кръстев е страхотен талант, доразви се в Левски. Има какво да учи. В Левски има добри футболисти, няма за какво да се притесняват", каза още бившият халф. Повече за идеите на Костов във футбола можете да научите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички