Във Франция за Хосе Кордоба: "Със сигурност това е футболист, който трябва да бъде държан под око"


Във Франция за Хосе Кордоба: "Със сигурност това е футболист, който трябва да бъде държан под око"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4069 0

В края на настоящия месец май, 21-годишният защитник на Левски - Хосе Кордоба, най-вероятно ще участва с младежите на Панама на международен турнир във френския град Тулон, където тимът е в една група с връстниците си от Франция, Аржентина и Саудитска Арабия.

В официалния сайт на надпреварата се появи конкретен материал за един от най-силните играчи на Станимир Стоилов през сезон 2021/22, който призовава Кордоба да бъде "държан под око":

"Той е особено солиден в края на сезона. В последните си мачове Левски няма загуба. Освен това показва доста стабилна игра в защита", пише анализаторът Мишел Маркес и допълва.

"Кордоба е много силен в индивидуалните дуели заради физиката си, както и във въздуха. Има доста прилична скорост за ръста си. Освен това притежава силен ляв крак. Умее добре да изнася топката, както напред, така и по диагонал. Владението на топката не е от най-силните му страни, но все пак се справя прилично".

"Физиката му ограничава движенията, но като цяло покрива добър периметър. Със сигурност това е футболист, който трябва да бъде държан под око", завършва Маркес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички