Връщат Наско Сираков в "Левски"?


Връщат Наско Сираков в "Левски"?

1988 0

Легендата на Левски Наско Сираков е можел да се завърне на „Герена". Един от тримата собстве­ници на „сините" Иво Тонев лично е поканил Вълка да се върне на работа. На този етап обаче Си­раков е отклонил предложението. При­чината е, че Тонев е поискал Наско да влезе в УС, който на практика управлява клуба. Сираков оба­че е отклонил пока­ната с думите, че на „Герена" може да се върне само в ролята на спортен дирек­тор. В момента такъв в Левски е Георги Иванов. Гонзо се справя добре със задълженията си и ня­ма никакви изг­леди или жела ния от страна на ръководството да бъде сменен, пише „Меридиан мач”.

Сираков обаче все пак се е съгласил да помага на Левски. Той в мо­мента е нещо като личен съветник на Иво Тонев. Двамата са се уговорили да се чуват по веднъж на месец и да говорят за случващото се в клуба, като Сираков да помага със съвети и мнение. Дали на по-късен етап ще склони на пред­ложена та му роля или ще бъде поканен на друг пост, предстои да разберем.

Иначе за Тонев да има съветник не е нещо ново. Припом­няме, че преди време той покани на тази позиция Иван Вуцов, но с течение на вре­мето бившият дирек­тор в БФС се оттег­ли от задължения­та си.

Името на Наско Сираков пък трябваше да е част от увеличаването на членовете на УС. Припомняме, че управленското звено стартира с четирима души - по един представи­тел на НКП и тръст „Синя България", плюс Иво Тонев и Константин Баждеков. Идеята обаче е бройката да се до­пълни до 7, като именно УС да взима важните решения. Сираков обаче е ре­шил че ще се върне в Левски само, ако има едноличната власт по спортно-техническите въпро­си.

За последно Вълка работи на „Герена" в сезона на 100-го-дишнината. Той се завърна след идиотски загубената титла през 2013-а, но престоя на поста само ня- колко месеца. За то­зи период той работи първо с Ники Митов, а след това и със Славиша Йоканович. При опита му да смени още един тре­ньор обаче бе прину­ден да напусне, след като бе унизен от феновете на Левски, които съблякоха пред очите му насто­ящия национален се­лекционер Ивайло Петев. Тогава Сира­ков обяви, че „кракът му повече няма да стъпи на „Герена".

Куриозното е, че точно при последния си престой в Левс­ки работи с Христо Йовов, който няколко месеца по-късно също си тръгна. Именно Сираков и Бижуте­ра са първите две имена, които са по­канени обратно на работа от новите собственици на клуба. Йо­вов ще оглави скаутското звено в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички