Войн Войнов очаква Левски да се стабилизира през пролетта, чувал е добри отзиви за Фабио Лима


Войн Войнов очаква Левски да се стабилизира през пролетта, чувал е добри отзиви за Фабио Лима
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1239 0

Легендарният футболист на Левски Войн Войнов даде интервю пред "Тема Спорт", в което заяви, че очаква тимът на Николай Костов да стабилизира представянето си през пролетния дял на Първа лига:

*26-кратните шампиони на България зимуват на шесто място във временното класиране с актив от 35 точки - 10 по-малко от лидера Черно море!

Войн Войнов

"Очаквам Левски да се стабилизира през пролетта. В последните мачове от първия полусезон тимът показа непостоянство, за което акцентира и Николай Костов. Всички се надяваме "сините" да направят добра подготовка и да влязат максимално нахъсани в двубоите. Треньорът е преценил, че е по-добре отборът да изиграе повече контроли в Турция, за което го подкрепям. За мен това означава, че Левски най-вече ще бъде по-добре подготвен игрово", започна Войнов, а след това бе запитан какви са очакванията му към новия играч Фабио Лима:

Още: "Добра левачка" - агент назова силните страни на новия в Левски, бил същият като Уелтън

"Чувам добри отзиви за него. Дано успее да помогне на Левски. През есента "сините" нямаха два силни фланга. Единият, на който действаха Цунами и Уелтън, бе водещият, докато десният с Роналдо и Петрис остана длъжник".

"Надявам се конкуренцията да се увеличи с привличането на Лима и отборът да изглежда по-добре в атака. Предимството му е, че е на 27 години и е натрупал достатъчно опит, докато Роналдо бе по-млад. Идва от Серия Б на Бразилия, която също е качествена лига. Да, няма така да се каже добро минало, след като е играл преди това за по-слаби отбори, но се надявам да бъде от полза за "сините"", изрази надеждите си бившият играч на Левски.

Още: Ивелин Попов помогнал много за трансфера на Роналдо от Левски в Ростов

71-годишният Войнов отговори и на въпрос дали родният гранд ще успее да се пребори за призовите места в Първа лига:

"Със сигурност няма да бъде лесно и ще трябва "сините" много да се потрудят. В тази битка много разчитам на 12-ия играч - публиката, защото Левски винаги е имал предимство, когато тя стои плътно зад отбора", обясни той.

Още: Планът на Левски: "Сините" преговарят с играчи на 3 позиции и затварят прозореца?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички