Вкара само 1 гол за Левски, НО: Блесна с бижу във втория мач за новия си тим (ВИДЕО)


Вкара само 1 гол за Левски, НО: Блесна с бижу във втория мач за новия си тим (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7979 0

Бразилският полузащитник Дарлан определено няма да бъде запомнен от феновете на Левски с нещо по-специално. Той пристигна в клуба през лятото на 2023 година със свободен трансфер. Малко над половин година след това обаче се раздели със "сините" и заигра в Ухан Три Таунс.

Все пак българският клуб получи изненадващо солидна сума - около 650 хиляди евро (по данни от Transfermarkt). Дарлан се отчете с едва 18 двубоя за Левски, в които вкара само един гол. Кариерата му в Китай обаче тръгва доста по-обещаващо.

Бившият играч на Левски Дарлан блести в Китай

Дарлан напусна Левски и вече блести в Китай

Дебютът му не бе мечтан, след като се появи в 85-ата минута срещу Шанхай Порт при поражението с 1:3. Във втория си мач за тима обаче стартира като титуляр срещу Нантун Жиюн и дори вкара дебютния си гол, а освен това се отчете и с асистенция.

Още: Чужденците ли движат Левски напред? Процентът на използваните от Костов легионери е голям

Ухан Три Таунс спечели с 3:1 като гост, а Педро Енрике Алвеш де Алмейда се отчете с две попадения - първото от дузпа, а второто след асистенция от Дарлан. Бившият играч на Левски бе заменен в 68-ата минута, но малко преди това се отчете с доста красив гол.

След точно час игра той стигна до отбита топка на границата на наказателното поле и я прати в противниковата мрежа след техничен изстрел с левия си крак, който не остави шансове на вратаря. Вижте изпълнението му чрез кадрите по-долу в материала.

Малко след трансфера му пък в Бразилия се появи любопитна информация, че Левски всъщност е взел доста повече от 650 хиляди евро за Дарлан.

Само една издънка за Левски за 24 години срещу дебютант - и то срещу Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички