ВИДЕО: "Левски" удари Марек и чака с притеснение дербито Ботев - ЦСКА


ВИДЕО: "Левски" удари Марек и чака с притеснение дербито Ботев - ЦСКА
Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

8601 3

"Левски" свърши своята работа срещу Марек, след като "сините" удариха с 4:0 Марек в двубой от последния 22-и кръг от първия етап на "А" група.

26-кратните шампиони стигнаха лесно до победата над дупничани, след като в 15' Антонио Аниете откри резултата след грешка на защитата. В края на полувремето пък Владимир Гаджев се отчете с два феноменални гола, които може да видите във видеото под статията.

С началото на втората част Либан Абди фиксира крайното 4:0, като възпитаниците на Стойчо Стоев доиграха двубоя в тренировъчно темпо, след като вече бяха взели трите точки.

Благодарение на победата "Левски" отново е на 6-о място с актив от 34 точки. Гаджев и компания обаче не са сигурни за мястото си в топ 6, като отборът може да изпадне във втората шестица, ако утре в Пловдив ЦСКА загуби от Ботев. "Канарчетата" са с 1 точка по-малко от "Левски".

Иначе днешният двубой беше дебютен за Боян Йоргачевич в "А" група. Либан Абди пък отново блестеше с изявите си, като беше много активен отляво, а освен това отбеляза и втория си гол със "синята" фланелка.

Марек пък не показа нищо в мача и дори не отправи удар. Играчите на Тенчо Тенев не се разписаха в 7-и пореден двубой и са на предпоследно място с 14 точки.

Мачът Ботев - ЦСКА е утре от 15:30 часа и ще може да го проследите НА ЖИВО В SPORTLINE.BG

Стартови състави

Стойчо Стоев направи няколко промени в стартовите си 11 в сравнение с двубоя срещу Лудогорец. На върха на атаката той постави Лукаш Гикиевич, който прави дебют като титуляр в "А" група. Нину зае мястото на контузения Минев на левия бек, докато Краев замени Стефан Велев и застана на дясното крило.

За Марек на пейката останаха и двамата бивши футболисти на "сините" - Еньо Кръстовчев и Крум Бибишков, а треньорът на гостите заложи на дефанзивно 4-5-1.

Първо полувреме

Срещата логично почна с натиск на "Левски", но и доста брак от страна на разиграващите халфове Гаджев и Бедоя. Впечатление обаче направи липсата на фенове на "Герена", като едва 1500 души дойдоха, за да подкрепят 26-кратните шампиони в решаващия двубой за влизане в топ 6.

Единственото по-сериозно положение в първите минути пък беше дело на дуото Аниете - Краев, като испанецът изведе на добра позиция младока, който се опита да намери Гикиевич, но в последния момент защитник успя да избие.

В 15' Краев проби през центъра и пробва удар, който, въпреки че беше слаб, затрудни много вратаря на Марек. Той успя да спаси, а от аутлинията Гикиевич с пета върна за Аниете. Двама защитници не се справиха с испанеца, а след рикошет в крака на противников играч, топката влетя във вратата - 1:0 за домакините.

5 минути по-късно "Левски" удвои след страхотен пас на Аниете зад защитата и точен удар на Абди. Попадението обаче беше отменено заради засада - все още 1:0.

В 27' дойде време и за първата намеса на Йоргачевич. При контраатака на Марек топката беше центрирана опасно към Рангел Абушев, но сърбинът се прояви отлично и улови топката.

8 минути преди почивката не беше отсъдена чиста дузпа за нарушение срещу Гикиевич. Минута по-късно беше свирен фаул срещу Аниете пред наказателното поле, а Гаджев трансформира статичното положение в гол след впечатляващ удар от 17 метра - 2:0.

В 42' прекрасна атака в синьо завърши с подаване на Аниете към Гаджев, който от 20 метра стреля без подготовка, отбелязвайки един от най-красивите голове през сезона в "А" група.

Второ полувреме

Втората част беше открита с нов гол на "сините". Прохазка проби отдясно към центъра и изведе в наказателното поле Абди. Защитата на Марек действа изключително неадекватно и остави крилото сам в пеналта и безпроблемно №7 в син екип реализира за 4:0.

4-ият гол съвсем отказа дупничани, като Аниете и Краев почнаха да правят каквото си искат със защитата на Марек. Чисти положения обаче в следващите минути липсваха.

Мачът се доиграваше в последния половин час, а 15 минути преди края Стойчо Стоев отново реши да пробва схемата 4-4-2, пускайки Домовчийски на мястото на Аниете. Нов гол не падна и "сините" се задоволиха с успех "само" с 4:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички