Васил Колев: Може да се окаже, че само Батков дава сериозни пари за "Левски"


Васил Колев: Може да се окаже, че само Батков дава сериозни пари за "Левски"
Снимка: БГНЕС

2305 0

Васил Колев, който е председател на тръст "Синя България" и представлява сдружението в УС на Левски, отговори на въпросите на "Тема Спорт" преди последния кръг от първия етап на първенството.

Г-н Колев, ще се събира ли извънредно УС, за да иска отчет от спортно-техническия щаб?

- На този етап няма никаква причина. Естествено, че ако се стигне до ситуация, в която Левски е извън първата шестица, това ще създаде напрежение. Няма смисъл от никакви междинни отчети, както и да се създава допълнително напрежение върху отбора, треньорите или спортния директор. Но тъй като разбирам въпроса във всичките му аспекти, ще кажа, че публиката на Левски винаги е най-големият барометър. Само тя може да покаже дали има нужда от преждевременен "отчет".

Поставихте цели пред спортно-техническото ръководство. Какво ще стане, ако те не бъдат постигнати - тоест ако отборът остане извън Топ 6?

- Целта пред отбора е класиране в европейските турнири. И да остане извън Топ 6, Левски може да спечели купата.

Как гледате на изказванията на спортния директор Георги Иванов по време на зимната подготовка, че той няма шефове?

- Георги Иванов е напълно прав. Той заема най-високия пост в спортно-техническата работа. Никой никога не се е бъркал и няма да му се бърка в работата, което значи, че той наистина няма шефове. "Шеф" в българския футбол, или както е модерно да се казва "силен човек", обикновено значи човек, който се бърка във всичко.

Директорът заяви, че УС трябва да започне да работи. Работи ли УС?

- От гледна точка на Георги Иванов работата на Управителния съвет и респективно на клуба е да плаща навреме заплатите на футболистите и със сигурност от тази гледна точка клубът не работи добре, след като ги бави доста време. Казано с други думи - не може да изпълнява бюджета си. Чуха се тук-там изказвания за това дали работи УС. Ако някой си мисли, че трябва да боядисваме огради или да правим уборка около "Герена", то жестоко се е объркал.

Какво свършихте през 2015-а?

- В първите две заседания научихме финансовата рамка, по която работи Левски, и задълженията му - ниски приходи при заложени огромни спрямо тях разходи, огромни задължения, свързани с вземането на лиценз. Влизането на нови акционери в Левски е единственото спасение. Левски няма откъде да вземе пари. Започна се работа по някои текущи въпроси - билети, реклами, проекти, екипировка и т.н. Около Левски има доста хора, които искат да са в някакви финансови схеми и "любовта им към отбора" минава през любовта им към парите. Тези хора няма да имат голям шанс да покажат любовта си. Тръстът и НКП са заради това в УС.

Може ли да се "впише на ваша сметка" евентуално невзимане на лиценз?

- Формално да, защото би се случило като време при този Управителен съвет. Не сме самовлюбени и не търсим слава, искаме да помогнем на Левски. Като членове на УС искаме той да бъде запознат със заплатите на служителите, техния брой и конкретни отговорности, факт е, че Левски има малка администрация, която изнемогва, но едновременно с това е факт, че едно от трите големи пера са заплатите на служителите, а пък и техният брой е леко смущаващ.

Как върви дарителската кампания "Левски е твой" - под или над очакванията?

- Зависи от очакванията. Сигурно е имало хора, които са очаквали, че ще се извият опашки от дарители, особено след като и Тодор Батков си подарява акциите. Изненадан съм от едно нещо. Много хора искат да видят Батков извън Левски, но си остават в този момент главно с приказките. Като краен резултат това може да означава, че през месец май евентуално ще се окаже, че Тодор Батков е единственият в България, който дава сериозни пари за Левски. Това мисля, че ще е тежък удар, който ще понесем, защото и пред Левски няма да има особено големи шансове скоро да се върне на върха.

Какви са отношенията между мажоритарния собственик Тодор Батков и УС?

- На този етап не сме имали някакви тежки конфликти, имало е неща, за които сме се карали, но бързо сме намирали и решения. Това го казвам, за да задоволя любопитството на хората, за които отношенията трябва да се базират изцяло върху скандали. Ние си имаме подход към Батков и го намирам за успешен. Замислете се, че ако се абстрахираме от Левски, никой не би могъл да каже нищо. Нито е престъпник, нито е измамник, нито е бандит. Съвсем нормален човек. Натрупал е негативи заради лошото състояние на Левски.

Ще се намаляват ли цените на билетите, ако Левски остане във втората шестица?

- Може би ще обмислим концептуално политиката с билетите. Трябва да се съобразяваме, че говорим за Левски, но и че хората трябва да получават нещо за парите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички