Вестник твърди: Стойчо Стоев е уволнен от "Левски"


Вестник твърди: Стойчо Стоев е уволнен от "Левски"
Снимка: БГНЕС

936 0

Стойчо Стоев е уволнен от "Левски". Решението е взето на Управителния съвет на клуба в сряда след гласуване, твърди "Тема Спорт". До снощи обаче от "Герена” това не бе съобщено официално, тъй като текат разговори с треньора за начина на раздяла, каква неустойка ще прибере и кога ще е последният му работен ден начело на "сините".

В четвъртък Стоев води заниманието на тима и е възможно да бъде начело на Левски и за последните три мача от първенството. Ако той не остане, сезона ще завърши Елин Топузаков. Шефовете на клуба вече трескаво обсъждат кандидатури за негов заместник.

От фенските организации, които членуват в УС, са поискали обяснение от Иво Тонев относно вмешателство в селекцията и работата на треньора. Занапред Георги Иванов ще има права и отговорност единствен да се занимава с този процес. Изключва се възможността Гонзо да бъде и треньор, независимо за какъв период от време става дума.

СНИМКА: Кой е най-големият футболен фен в "Под прикритие" и кой отбор подкрепя?

Стоев има контракт с клуба и за следващия сезон. Поради тази причина от "Герена" ще трябва да му платят компенсация. Докато всички подробности не бъдат изчистени, специалистът ще продължи да изпълнява длъжността си. Точно поради тази причина вчера от Левски не обявиха нищо за случилото се на Управителния съвет. А Стойчо Стоев води заниманието на отбора.

В момента ръководството на Левски обмисля варианти кой да води отбора от следващия сезон. Постоянно спряганите на "Герена" при треньорска криза Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо засега няма как да се завърнат. Решението за нов наставник обаче трябва да бъде взето бързо, защото в края на месец юни или в средата на юли на 'сините" им предстои участие в Лига Европа. На шефовете са предлагани чужденци, но на този етап те не са се спрели на никой. Причината е, че нямат гласуван бюджет и не знаят с какви средства ще разполагат за заплата. Известно е, че в момента в клуба няма свежи финанси.

Спортният директор Георги Иванов бе обявил, че ще си тръгне, ако Стоев бъде уволнен. Все още обаче не е ясно бъдещето на Гонзо. Наред с това продължават да вървят твърденията, че пред завръщане в клуба е Наско Сираков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички