Васил Божков контраатакува: Какво издирване, като дори не са ме потърсили?


Васил Божков контраатакува: Какво издирване, като дори не са ме потърсили?
Снимка: БГНЕС

4625 0

Собственикът на Левски Васил Божков даде светкавичен отговор на Иван Гешев, след като проурорът обяви, че са повдигнати 7 обвинения срещу бизнесмена. В интервю за bTV босът на "сините" разкри, че никой не го е потърсил или информирал, че е обявен за издирване, и че научава от медиите за разразилия се скандал с неговото име. 

"Не знам за никакви. Да каже кога и къде да се явя и ще се появя. Ако иска господин Гешев публично да каже и ще се явя веднага. Въобще не се укривам от никого. Ще се явя веднага - само да ми обяснят къде да отида. 

Не мога да си обясня ситуацията. Има ли закони? Спазват ли се? Какво е това обявяване за издирване, като никой не ме е търсил? Да не би да се крия, че да ме търсят? Знаят ми номера - мога да се върна за два часа. 

Страната, в която се намирам, не е в Европейския съюз, но има такива държави, които са на половин час полет", каза още той. 

След думите на Иван Гешев "поредният олигарх напусна страната", сравнявайки действията на Васил Божков с тези на семейство Арабаджиеви и Цветан Василев, Васил Божков отново подчерта, че е готов да се върне в България до часове, стига да бъде призован официално, а не чрез интервюта в медиите. 

"Не мога да си обясня нито за какво са акциите, за какво са обвиненията, нямам на представа. Тука имаме грубово погазване на законите. Никой не ме е потърсил официално, а ме обявяват за издирване. Знаете ли колко време ще ме връщат до България, ако съм обявен за издирване? Обикновено ги държат 2 месеца по арести, а след това ги връщат.

Не знам каква е целта на тия беззакония. Никой не ми е казал нищо. Най-вероятно ще бъда арестуван, но не съм престъпник и нямам от какво да се крия. От сега нататък какво следва - нямам намерение да оставам в чужбина. Евентуално ще се явя в прокуратурата, когато ми се обадят и ми кажат, че ме търсят.

По бизнес дела съм в чужбина, но бизнесъм може да почака. Планът ми беше да се прибера до средата на следващата седмица, но ако трябва - ще се прибера и сега", отсече Божков пред "bTV". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички