Валери Домовчийски даде своята прогноза за финала между Левски и ЦСКА


Валери Домовчийски даде своята прогноза за финала между Левски и ЦСКА
Снимка: Иван Йочев

3806 0

Бившият футболист на Левски Валери Домовчийски даде интервю пред "Gong.bg", в което засегна актуални теми около "сините". Любимецът на "Герена" също така даде своята прогноза за предстоящия финал за Купата на България между Левски и ЦСКА.

Домовчийски не поднесе изненада и се надява неговия любим Левски да си тръгне с купата.

"Надявам се моят отбор да победи. Няма да е никак лесно. Трудно се печели финал, без значение от съперника. Още повече срещу ЦСКА. Знаете и виждате каква е еуфорията, всички искат да победят. Има напрежение. Рецепта няма. По-добрият ще победи, който е по-спокоен, който има повече повече желание и късмет, ще спечели финала. Надявам се Марин Петков и Илиян Стефанов да отбележат и да победим с 2:1".

Футболистът на Марица коментира и последните представяния на Левски след идването на Станимир Стоилов.

"Определено нивото се вдигна. Всички го виждат. Левски отново побеждава, играе добър футбол. Има доста млади момчета, българи в състава. Надявам се тепърва да се развива отборът. Оптимист съм. Виждам еуфорията и обичта на феновете. Мисля, че Левски е на правилния път".

Домо говори и за дуела между Мъри Стоилов и Алън Пардю на скамейката.

"Трудно ми е да направя подобна прогноза. Колко мача вече Алън Пардю води ЦСКА, не мога да кажа нищо за него. За това как води български отбор. Станимир Стоилов го познавам. Не мога да кажа, че ще има някаква треньорска битка. Всеки ще даде максимума от себе си, за да зарадва своите фенове. Надявам се това да бъдат феновете на Левски".

Бившият български национал разкри и кои са силните страни на двата отбора.

"Левски показва много добра игра в последно време. Имат стабилен състав. Силната страна е духът на Левски и това, че играят като отбор – задружно. ЦСКА е малко колеблив през този сезон. Все пак обаче говорим за ЦСКА, а и е финал, винаги могат да изненадат противника. Имат добри нападатели. Това за мен е тяхната силна страна – нападението".

Домовчийски не пропусна да да вземе отношение по въпроса за изпитващия трудности нападател на Левски Билал Бари.

"Очакванията за нападател на Левски са винаги големи. Щом г-н Стоилов му е гласувал доверие той да води атаката, значи е способен във всеки един момент да донесе победата, макар и да не е толкова резултатен".

Нападателят си спомни и за наученото, когато игра под ръководството на Станимир Стоилов.

"Той ми даде път във футбола, качи ме в първия отбор. Много неща съм научил от него. Най-важното е да бъдеш себе си, да се раздаваш всеки ден на тренировка и да не се главозамайваш, защото ще те свали много бързо на земята".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво прогнозира Сащо Станков за финала през уикенда?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички