Никола Попов - черната котка в два "финала" за Левски срещу Славия?


Никола Попов - черната котка в два "финала" за Левски срещу Славия?
Снимка: Vladimir Stoyanov/LAP.bg

3371 0

След като Съдийската комисия към БФС обяви Никола Попов за главен съдия за финала за Купа България, страстите около двубоя в неделя се нажежиха още повече. 

ЦСКА излезе с изявление, в което недоволства около това назначение, както и срещу назначаването на ВАР, който е поверен на Ивайло Стоянов. В декларацията си "червените" споменават за наличието на много по-добри съдии в България от гореспоменатия, но без да обявяват имена.

Според източници на Sportlive.bg, съдийската комисия си запазва правото за промяна на съдийските бригади на всеки един двубой в България, но вероятност Никола Попов да бъде сменен почти не съществува.

В ранглистата на БФС Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Волен Чинков са съответно на 1,2 и 3 място, следвани от Никола Попов. От ЦСКА най-вероятно визират най-добрия ни международния рефер - Кабаков, като предпочитание за ръководене на финала. 

Проучване на екипа ни, обаче, показа доста интересни факти, които определено не потвърждават позицията на "армейците", а по-скоро накланят везните към тях, тъй като Никола Попов е бил главен арбитър на два решаващи мача на Левски през годините, и двата загубени по злощастен начин. Очевидно реферът е "черната котка" на "сините" през миналото десетилетие. 

Левски-Славия (1:1) 

На 25-и май 2013 година, само няколко дни след като "сините" губят финала за Купа България от Берое на дузпи, отборът, тогава воден от Николай Митов, излиза на "Герена" срещу Славия и само победа праща Левски на върха в класирането. Главен рефер на срещата тогава е Никола Попов. В край на сметка, автогол на Димитър Везалов 15 минути преди края на срещата, подпечатва равенството между двата тима и "сините" се сбогуват с титла и купа за по-малко от седмица.

Славия-Левски (0:0), (4:2 след дузпи)

През 2018 година отново двата тима се изправиха в спор за този трофей на стадион "Васил Левски". Отново за главен съдия е назначен Никола Попов. Още в 10-ата минута "сините" получават право да изпълнят наказателен удар, който обаче е отразен от Георги Петков. След нулево равенство в редовното време и продълженията, стражът на "белите" успява да отрази две дузпи и гарантира купата на отборът от "Овча Купел".

И в двете срещи арбитърът не допуска големи грешки към нито един от двата тима, но суеверните футболни фенове са сигурни, че Никола Попов не носи късмет на Левски. 

Повече новини около финалът за Купа България между ЦСКА и Левски можете да видите тук. (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички