Победа без допуснат гол е целта на Хайдук Сплит в мача с Левски


Победа без допуснат гол е целта на Хайдук Сплит в мача с Левски
Снимка: Guliver/GettyImages

1647 0

Старши-треньорът на Хайдук (Сплит) Жоан Карийо отдаде нужното уважение към Левски преди битката между двата отбора в Лига Европа. Въпреки това той е категоричен, че хърватският тим не трябва да има проблем да отстрани "сините", 19 години след като двата отбора се срещнаха в същия този турнир (тогава Купата на УЕФА).

"Левски е голям клуб с богата история. Гледахме двата им мача срещу Сутиеска и няма да ги подценим нито в 90-те минути на първия мач, нито в 180-те на целия двубой. Очаквам да бъдем по-добри от тях и да ги отстраним. Това ще бъде победа за мен. Те също търсят същото, така че ние трябва да играем разумно, да атакуваме и да се защитаваме като отбор. Победа без допуснат гол ще бъде достатъчна за мен. Доволен съм от подоготовката и ще ми бъде трудно да определя титулярен състав за мача у дома", каза старши треньорът на Хайдук.

"Левски е опасен отбор, който умее да се възползва от шансовете си. Имат бързи крила и ще чакат наши грешки, за да нападат. Ние си имаме нашата собствена философия и ще я използваме. След всеки изминал ден играчите се приспособяват все повече към моите идеи и смятам, че Хайдук е по-силен от миналата година. Направихме крачка напред", продължи той, разкривайки че има няколко проблема със стартовия си състав.

"Имаме и малки проблеми. Жалко, че няма да можем да разчитаме на Тома (Башич), но има кой да го смени. Контузиите на двамата не са сериозни и очаквам скоро да подновят тренировки. Те са важни играчи за нас, защото това е само първият ни мач през сезона", добави Карийо.

"Бих искал да благодаря на хората в Дугополие, че ни приеха на техния стадион. Той е много хубав, но никой не е като "Полюд". Това е недостатък за нас, въпреки че феновете ще ни подкрепят точно толкова, колкото и на нашия терен", завърши треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички