В Скопие: Феновете на Левски отидоха в Чаир да провокират, нападаха и трошиха


В Скопие: Феновете на Левски отидоха в Чаир да провокират, нападаха и трошиха
Снимка: facebook / levskiofficial

4277 0

От вчера вечерта до момента фенове на Левски, а и цялата ни футболна общественост се възмущват след нападението срещу "сини" привърженици в Скопие. По време на атаката в Чаир беше наръган 29-годишен роден запалянко, за чийто живот до един момент имаше опасност, но вече състоянието му е стабилно.

Македонската версия

Приятел на нападнатия фен вече разказа какво се е случило (подробности тук), но някои медии в Северна Македония представят нещата по по-различен начин. Според vesnik.com феновете на Левски, нападнати в Чаир, са отишли там умишлено, с цел да "провокират". Те обаче били причакани от местното население и са получили отпор.

Предизвикани от... един?

Друго издание - civilmedia.mk, пише, че атаките срещу български фенове са били породени от заканата на "син" запалянко в социалните мрежи, че на стадиона ще бъдат запалени македонско и албанско знаме.

Заканата за битка

Изданието допълва, че привърженици на Левски са заплашвали, че в 19:00 часа местно време са щели да отидат на площад "Македония", пред паметника на цар Самуил и "ще чакат".

"И кой ще "чакат" облечените в хулигански фланелки български националисти, които вероятно ще искат да предизвикат етническо напрежение, което ще е от полза само за българските (и част от македонските) политици, които блокират пътя на Македония към Европейския съюз", пише Дерхан Муратов, журналист в посочената медия.

Леко абсурдни обвинения

И той твърди, че българските фенове с "започнали хулиганство" в скопския квартал Чаир, като са нападали и трошели. Преди мача Шкупи - Левски пък са продължили с вербална и физическа саморазправа, а на самия стадион са пеели песни "срещу македонци и албанци". А ето какво пяха феновете на Левски в Скопие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички