"В противен случай ще го направим ние": Нов "залп" от Левски към БФС!


"В противен случай ще го направим ние": Нов "залп" от Левски към БФС!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3041 0

Вчера (1 ноември) ръководството на Левски излезе с позиция, с която клубът окончателно свали доверието си към Българския футболен съюз и поиска свикването на Извънреден конгрес!

Часове по-късно от БФС отговориха на "сините" с публикация в техния сайт, в която написаното от 26-кратните шампиони бе наречено "неприемливо и дори недостойно".

Днес (2 ноември) от "Герена" използваха правото си на отговор и изпратиха нов "залп" към родната Централа - "Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа".

В публикацията се чете и следното - "още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес", а в края има и предупреждение - "В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме".

Ето какво гласи новата позиция на "сините":

"Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на „ПФК Левски“ ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички