В Левски се отказаха от Илиев, ще се търси нов вратар


В Левски се отказаха от Илиев, ще се търси нов вратар

2217 0

Старши-треньорът на Левски Георги Иванов - Гонзо вече мисли за селекцията през зимната пауза в шампионата, след като "сините" приключиха със загуба календарната 2014.

26-кратните шампиони капитулираха в "Овча Купел", губейки с 3:1 от Славия, а с това и мястото на тима в топ 6 остава застрашено 3 кръга преди края на първата част от шампионата.

Тепърва предстоят разговори с Тодор Батков и евентуалния нов треньор Димитър Димитров - Херо, но към момента най-голямата нужда е да бъде привлечен вратар, коментира Гонзо на пресконференцията след мача.

"Ще търсим вратар и явно трябва да го направим. Смятах, че Пламен Илиев ще може да си върне формата, която позагуби след контузията си, но смятам, че има доста колебания в играта си и това налага да търсим човек на тази позиция".

Действително, Илиев е остро критикуван от специалисти и фенове за играта си през настоящия полусезон, като мнозина се чудят защо беше освободен Горан Блажевич. Българският страж имаше страхотен старт на кариерата си на "Герена", но след поредица от контузии формата му спадна и е с основна вина за честите голове във вратата на "Левски".

Засега не се знае кои ще са играчите, които ще напуснат отбора, но Иванов е определил група от 12-13 души, които ще са ядрото на отбора след Нова Година.

"Със сигурност ще има напускащи. Едва сега мачът свърши и не мога да ви кажа кой ще остане и кой не. Досега мислехме само за мачовете от А група, но от следващите дни вече се насочваме към селекция, кой къде ни трябва подготовка, планове. Но първо трябва да уточним нещата с Димитър Димитров и след това ще преценяваме."

"Не е отчайваща ситуацията. Един мач или една загуба не може да ни отклонява от пътя. На Левски му трябват попълнения, за да вдигнем конкуренцията и нивото. Имаме 12-13 футболисти на добро ниво и не може когато имаме контузени или наказани да се чудим как да събираме група", сподели Гонзо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички