В Испания хвалят играч на Левски, който дели позиция с ас на Реал в престижна класация


В Испания хвалят играч на Левски, който дели позиция с ас на Реал в престижна класация
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2935 0

Футболистът на Левски Джавад Ел Джемили попадна в престижна класация. Той е един от испанските футболисти (роден е в Барселона) с най-голямо пряко участие в головете в елитните първенства в Европа.

Какво постигна Ел Джемили този сезон?

С общо 7 реализирани попадения 21-годишният офанзивен играч има толкова, колкото и нападателят на Реал Мадрид - Хоселу, в Ла Лига и един по-малко от Алваро Мората, също в испанския елит. Лидер в класацията, за която пише estadiodeportivo.com, е Ерик Експосито с 14 гола за Шльонск Вроцлав.

Изданието пише за Ел Джемили, че въпреки крехката си възраст и факта, че не успява да стигне до първия тим на Еспаньол, той сега заслепява в Европа с представяне. И че "експлозията" в кариерата му се е случила в България, в Левски.

Как виждат кариерата му в Левски в Испания?

"Клубът плати 120 000 евро за трансфера му и подписа с него до 2025 година, което го направи един от най-решаващите играчи в българското първенство тази година. Там тимът му е пети, на 6 точки от върха. Едва на 21 години, Ел Джемили е сред голмайсторите на българското първенство", пише estadiodeportivo.com. А наскоро Ел Джемили призна, че на тренировка действа като Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички