В Германия предупредиха Айнтрахт: Левски не е за подценяване, успешен е и е играл в Шампионска лига


В Германия предупредиха Айнтрахт: Левски не е за подценяване, успешен е и е играл в Шампионска лига
Снимка: Yuilian Todorov/Lap.bg

16548 0

След елиминирането на Апоел Беер Шева снощи, в германската преса се появиха доста материали за Левски - следващият съперник на техния Айнтрахт Франфурт. Двата тима играят в решителния плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите през следващите две седмици.

Какво написа за "сините" "Kicker"

Популярният "Kicker" обърна внимание на младостта на "сините", както и факта, че за тях това е историческо класиране в тази фаза на турнира. Изданието припомня за фиаското срещу Хамрун Спартанс през миналия сезон.

"Срещу Айнтрахт се доближава един млад отбор. Средната му възраст е само 22,4 години. Единственият ветеран в състава е вратарят Николай Михайлов, на 35 г., който е само номер 2 след едва 18-годишния Пламен Андреев", пише "Kicker".

Изданието представя на своите читатели и кой е голмайстор на Левски към момента - Джавад Ел Джемили с 4 попадения в 5 мача в Първа лига. Резултатите - 3 победи и 2 загуби, също са споменати.

Миналото на Левски в Европа впечатли германци

Друго в българския клуб впечатли пък изданието hessenschau.de и това е миналото му в евротурнирите. "През 2006 г. София дори стигна до Шампионска лига. Въпреки че загуби всички мачове там, включително и срещу Барселона с 0:5. По онова време каталунците все още имаха Роналдиньо, Самуел Ето'о и Андрес Иниеста на терена", пише то.

"Този отбор не бива да се подценява"

"Сега Крьоше, Топмьолер и Ко знаят с кого си имат работа в плейофите. Айнтрахт ще започне като фаворит в надпреварата за място в груповата фаза на Лига на конференциите. Въпреки това отборът от българската столица не бива да се подценява, тъй като те са най-успешният отбор в страната от 2000 г. насам" (спорна информация, ако се има предвид до днес), пише медията. А ето какво пише в израелската преса за Левски след елиминирането на Апоел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички