Увеличават се задълженията на Левски към НАП и създават опасност за клуба


Увеличават се задълженията на Левски към НАП и създават опасност за клуба
Снимка: Официален сайт на Левски

1542 0

Задълженията на Левски към Националната агенция за приходите (НАП) отново тръгнаха във възходящ ред и надхвърлиха 5 млн. лева. Това създава притеснения в клуба, че споразумението с агенцията може да бъде прекратено, информира "Дневник".

От клуба обясниха пред изданието, че текущите задължения са натрупани в последните три месеца, тъй като заради липсата на средства не са плащани осигуровки и данъци. Откакто изпадна в тежко положение след загубата на финансирането си в началото на годината, клубът започна дарителски кампании, насочени към привържениците. Целта беше да се гарантира събирането на поне 143 хил. лева всеки месец, колкото е месечната вноска по споразумението с НАП. Заради липсата на средства обаче са натрупани нови дългове.

От клуба са посочили, че разговарят с агенцията в търсене на решение, за да не се стигне до прекратяване на споразумението. Един от вариантите е месечната вноска да бъде увеличена. Чистите отношения с държавата са ключови за клубовете в процеса по лицензиране.  През януари изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев каза, че НАП е извършила пълна проверка за година назад, която е показала, че клубът няма просрочени задължения и че се финансира прозрачно.

Преди седмица при първата си пресконференция като собственик на "Левски" Наско Сираков обяви, че общите задължения на сините са почти 24 млн. лева. Той посочи, че от тях 4.4 млн. лева са по споразумение за разсрочено плащане към НАП, но това е било без текущите такива.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички