Юрист: Наско Сираков трябва да плати 5% данък за акциите


Юрист: Наско Сираков трябва да плати 5% данък за акциите
Снимка: Оф. сайт на Левски

2849 0

Наско Сираков вече официално е новият собственик на мажоритарния пакет акции на футболния клуб Левски. Адвокатът по търговско право Ивайло Дерменджиев обаче обясни, че Сираков трябва да заплати 5% данък за акциите.

"Новият собственик трябва да плати общински данък, равняващ се на 5% от стойността на акциите. Мажоритарният пакет представлява 86.6% от собствеността на Левски. Принципът на закона е, че такова имущество трябва да бъде облагано, дори и когато е получено безвъзмездно" - споделя той пред bTV.

"Вторият признак е, че трябва да бъде заплатен данък от получателя на акциите. Номиналният капитал в случая е 26 милиона лева. Съответните 87% са съответната част от тези милиони. Върху тях трябва да се плати този данък най-вероятно ( 1 125 800 лева). Съществува и друга възможност. Акциите могат да се предадат на новия собственик с договор срещу минимална сума" - казва още Дерменджиев. А какво историческо постижение записа Сираков, когато взе акциите на Левски?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички