Юрист на клуба посочи как Левски сам може да си гарантира бюджет и оцеляване


Юрист на клуба посочи как Левски сам може да си гарантира бюджет и оцеляване
Снимка: Официален сайт на Левски

4198 0

Адвокат Иво Ивков, който се грижи за делата на Левски, призова да не се изпада в паника във връзка с евентуалното оттегляне на собственика Васил Божков от клуба. Бизнесменът има сериозни проблеми, след като един от бизнесите му - "Национална лотария", беше одържавен. Според Ивков, който е син на "синята" легенда Кирил Ивков, клубът и отборът могат сами да си гарантират финансирането и оцеляването.

"Ролята на изпълнителния директор е да направи Левски атрактивен и да привлече инвеститори. Моята е да спечеля поверените дела, тази на треньора - да има добър тим, а тази на футболистите - да играят. Ако на 15 февруари победят пред пълен стадион "сини" фенове (бел.ред. в дербито с ЦСКА), а след това отстранят и Лудогорец за Купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за инвеститори и да продължи да съществува? Не бива да рисуваме апокалиптични картини", заяви юристът пред БНТ1.

Той коментира и предложението на премиера Бойко Борисов за акциите на клуба. "Акциите да отидат при феновете? Премиерът е премиер от 10 години, не съм съгласен с него, но няма да го коментирам, предполагам, че той знае какво говори. Всички тези срещи са излишни. Ние трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами. Ако някой дойде и помогне по неунизителен начин - добре дошъл. Всичко си зависи от екипа и как ще бъдат привличани средства. На първо време двигателят може да рабоги и без големи запаси от гориво", категоричен е Ивков. Междувременно се появи слух, че Левски може да продаде спешно своя звезда, за да върже бюджета до края на сезона. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички