Уредиха скромен бонус за "син" успех днес


Уредиха скромен бонус за "син" успех днес

1819 0

Футболистите на "Левски" ще вземат премии при победа над Лудогорец днес в реванша от турнира за Купата на България. Успех срещу разградчани ще отвори пътя на "сините" към класиране за евротурнирите идния сезон.

Играчите ще вземат скромните 1000 лв., ако се класират за финала. Парите са им обещани от хора от ръководството на клуба. Шефовете намериха скромна сума за бонуси въпреки тежката финансова криза, в която е "Левски". Причината е във важността на срещата с "орлите", пише "България Днес".

През този сезон "сините" не прибират премии за победи, което беше практика до миналото лято. Те взеха пари единствено за успеха с 3:0 над "Ботев" (Пд) в Коматево. Тогава прибраха отново по 1000 лв., а бонусите бяха осигурени от спортния директор Георги Иванов.

Само за сравнение подобен мач като този с "Лудогорец" днес щеше да донесе на футболистите по 4000 лв. премия при победа. Толкова взимаха играчите за дербитата до преди 12 месеца. Финансовата криза на "Герена" доведе до спирането на бонусите. Единствено спечелването на трофей със сигурност ще доведе до понапълване на празните "сини" джобове. Ако триумфират с Купата на България, момчетата на Стойчо Стоев ще приберат по 10 000 лв. Тази премия е записана във вътрешния правилник на клуба.

Играчите очаквано не взеха заплати и преди двубоя с Лудогорец. Шефовете са им обещали да започнат да чистят задълженията си към тях в началото на май. До момента левскарите не са получавали нито едно от възнагражденията си за 2015 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички