Кипящ "Герена" днес става точка на пречупване


Кипящ "Герена" днес става точка на пречупване

1814 0

Точка на пречупване - това ще означава за Левски или Лудогорец днешният полуфинален мач за Купата на България на стадион "Георги Аспарухов". След като първият двубой в Разград завърши 0:0, сега ни очаква изпълнен с емоции реванш.

За Левски отпадането ще значи пълен провал, след като остана извън челната шестица. То ще остави тима за втора поредна година извън евротурнирите - нечувано в "синята" история след дебюта им в тях. Освен това ще тласне клуба към ново свиване на бюджета и той ще бъде принуден да се раздели с част от настоящите си играчи. Или иначе казано - ситуацията на домакините е доста комплицирана. Затова те ще са мобилизирани до краен предел да детронират носителя на трофея.

Същото в пълна степен важи и за треньора им Стойчо Стоев. Специалистът тръпне да се докаже, че неправилно бе освободен в началото на кампанията, въпреки че направи дубъл, изведе тима до осминафинал в Лига Европа и не бе загубил шансове да го вкара в Шампионска лига. Лаврите от последното обра наследникът му Георги Дерменджиев.

Ако Лудогорец бъде елиминиран, това ще подскаже, че на този тим му е нужна някаква промяна. Досега в Разград бяха абсолютно убедени, че никой у нас не може да им се опъне. Оказа се обаче, че това не е точно така, въпреки че спечелването на четвърта поредна титла изглежда сигурно. Освен това в Лудогорец не са свикнали да бъдат надигравани и не понасят провалите. И ще направят всичко, за да не си тръгнат с наведени глави от "Георги Аспарухов".

Стойчо Стоев има само една въпросителна около състава, която обаче не му дава мира в последните дни. И тя е кой да излезе на десния фланг на нападението. Дилемата дойде след контузията на Божидар Краев в двубоя със Славия (0:1). Той лекуваше разтежение ма бедрен мускул и започна да се натоварва наравно със съотборниците си едва в неделя. От "Герена" не искат да го пускат прибързано в игра, но явно заради важността на срещата ще се наложи. В последните тренировки "сините" разиграха редица варианти. Част от тях включваха някой измежду Александър Александров и Емил Нину да действа като десен бек, а Роман Прохазка да бъде преместен в предни позиции. Този вариант обаче е доста рисков, защото словакът е във форма и на него се разчита да обезвреди Върджил Мисиджан, както го стори в предишния двубой. Като дясно крило бе пробван и Борислав Цонев, който направи добър мач в последния кръг срещу Марек (3:1). Везните обаче клонят към Краев.

Иначе Стоев няма други дилеми - на вратата ще е Боян Йоргачевич, а пред него Минев, Стойчев и Белаид. В средата на терена ще си партнират Гаджев и Бедоя, а пред тях ще е Аниете. По лявото крило ще напада Либан Абди, а на върха на атаката ще е Домовчийски.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще прекрои сериозно състава си след фиаското в Стара Загора срещу Берое (0:2). Той почти сигурно ще извади от титулярите Терзиев, Александър Александров, Вандерсон, Мишо Александров, Анисе и Браян Ангуло. Възможно е на пейката да седне и неубедителният Роман Безяк. Така цели шест човека от единадесеторката под Аязмото може да отстъпят местата си. В центъра на защитата се очаква да се завърнат Барт и Моци. Двамата получиха почивка в последния кръг, за да бъдат свежи за "Герена". Изваждането им от състава обаче доведе до сериозни проблеми в отбрана. Записалият трагичен мач с Берое Ангуло ще бъде сменен от Витиня. Португалецът има едва два мача през този сезон, но с оглед контузията на Минев, ще трябва да започне като титуляр срещу "сините".

Дерменджиев все още не е решил кой да бъде партньор на Дяков в средата на терена. Най-вероятно това ще бъде Златински, тъй като Ешпиньо има проблеми. Другата опция е Анисе. Напред ще действа триото Мисиджан, Марселиньо и Абало. А за нападател Дерменджиев до последно ще се колебае между Безяк и Кишада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички