Херо: Няма да е фатално за Левски, ако получи първи гол


Херо: Няма да е фатално за Левски, ако получи първи гол

1154 0

Българският специалист Димитър Димитров-Херо, който се размина със завръщане като треньор на "Герена", сподели очакванията си от големия мач в днешния ден пред "7 дни спорт". Както е известно, Левски посреща Лудогорец в полуфинален мач реванш за Купата на България след 0:0 в Разград.

Левски има своите шансове да се класира на финала за Купата днес на база играта и поведението на Лудогорец в последните им мачове. Не говорим само за представянето на шампионите в Стара Загора срещу Берое, където загубиха с 0:2, а за цялостната картина, която ни демонстрират в последно време. Разградчани са далеч от силните игри, които показваха в последните две години. Още преди първия мач казах, че шансовете на Левски се увеличават точно по тази причина и продължавам да го твърдя. Разликата между двата отбора не е толкова голяма и Лудогорец не показва лицето, което бяхме свикнали да виждаме от тях.

Резултатът от първия мач е доста коварен - 0:0. Ако погледнем по запалянковски на нещата, ще кажем, че това е предимство за домакина в реванша. Нещата обаче не са точно така, защото само един гол на гостуващия тим може да промени всичко в мача. Тук обаче отново давам предимство на "Левски" заради пълния стадион и атмосферата на "Герена". Това обаче не променя коварния резултат.

Дори Левски да получи гол, не мисля, че ще е фатално, заради нивото, което показва Лудогорец. Може и да ги видим в по-различна светлина днес срещу "сините", но в последните си мачове те показват доста слабости в защита. Всичко може да се случи, но няма да стане нищо страшно, ако разградчани открият резултата. Левски ще трябва да вкара два гола, разбира се, но това няма да е фатално, както вече обясних.

Мачът определено е по-важен за Левски, отколкото за Лудогорец. Според мен е ясно, че Лудогорец ще е шампион и тази година, за тях купата ще е само бонус. За Левски трофеят от турнира ще узакони годината. Ако "сините" загубят този мач, годината за тях ще е абсолютно нулева във всяко отношение. Затова и мисля, че напрежението ще е по-голямо при левскарите. Аз обаче смятам и че всеки отбор трябва да работи под напрежението на целите, които си е поставил - шампионска титла, купа или участие в групите на европейските турнири. Иначе всеки отбор - не визирам само Левски, Лудогорец и останалите в "А" група, ще играе само учебни игрички, от които няма смисъл.

Мачовете на Левски във втората шестица се явяват подготвителни за този двубой с Лудогорец, защото в тях няма заряд и залог. Каквото да си говорим, това сваля мотивацията и желанието на играчите, защото все пак и те са хора.

Не мога да кажа, че Лудогорец са в по-добра форма на фона на мача, който изиграха в Стара Загора. Винаги обаче е за предпочитане да играеш с по-силни противници, защото така запазваш и собственото си ниво. Фактът, че Лудогорец играе в горната, а Левски в долната шестица, не променя мнението ми, че разградчани не се намират в по-добра форма от "сините".

Левски - Лудогорец си остава непредсказуем мач, в който всичко може да се случи. Всяка прогноза може да се окаже грешна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички