УЕФА даде отсрочка на Левски за изчистването на задълженията


УЕФА даде отсрочка на Левски за изчистването на задълженията
Снимка: Официален сайт на Левски

1956 0

Изпълнителният комитет на УЕФА удължава сроковете за правилото за финансовия феърплей и лицензирането на клубовете за евротурнирите през следващия сезон. Това е отлична новина за Левски, който се намира в тежко финансово състояние и е застрашен от това да не получи лиценз за евротурнирите през новата кампания, пише bTV.

Вчера (17 юни) Петър Ганев, представителят на привържениците, който бе избран да влезе в Надзорния съвет, заяви, че Левски е застрашен да загуби своя европейски лиценз. Впоследствие изпълнителният директор на клуба Павел Колев разясни, че за Левски няма пречки да участва в евротурнирите през следващата кампания, но проблем може да възникне през сезон 2021/22 (подробности тук).

Всички европейски клубове трябва да докажат, че към 31 юли (вместо 30 юни) и 30 септември нямат просрочени задължения по трансфери, към служители и социални или данъчни власти. Чрез промените УЕФА се стреми да облекчи финансово отборите след кризата, предизвикана от коронавируса. Промените ще дадат повече време на клубовете да реагират при непредвидени загуби, ще осигурят гъвкавост и същевременно ще гарантират, че отборите ще продължат да изпълняват задълженията си навреме.

Новият мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков обяви, дълговете на клуба са почти 24 млн. лева. А каква е спешната сума, от която се нуждаят "сините" към днешна дата, за да оцелеят - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички