Павел Колев разясни всичко около лиценза на Левски за Европа и Първа лига


Павел Колев разясни всичко около лиценза на Левски за Европа и Първа лига
Снимка: БГНЕС

2370 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разясни ситуацията с лиценза на "сините" за Европа и Първа лига. Според него няма да има проблем за сезон 2020/21 както в Първа лига, така и в европейските клубни турнири. Но такъв може да изникне за сезон 2021/22.

"По принцип е възможно, но е много трудно, да не кажа невъзможно, да стане за този сезон 2020/2021. Този лиценз се издава на база на финансовите резултати на клуба за 2019 г. Там сме подали документи и очаквам съвсем скоро да получим лиценз, както за евротурнирите, така и за българското първенство. Следва и друга процедура - ако към 30 юни 2020 г., след 2 седмици, Левски все още има непокрити задължения към персонал и към други футболни клубове, тогава органът на УЕФА, който се занимава с финансов контрол на клубовете, е възможно да ни наложи наказание, за това, че имаме непокрити задължения към персонал и други клубове.

Едно от изискванията на финансовия феърплей е да нямаме такива задължения към определена дата. И след това да ни лишат от участие в следващия сезон на европейските клубни турнири, за който клубът се е класирал по спортни резултати. Съответно ще има и гратисен период, в който ние бихме могли да покрием тези задължения. Ако ги покрием, ще си възстановим лиценза. Левски мина през тази процедура в края на 2018 г. - началото на 2019 г. Тогава успяхме да платим навреме и всичко беше наред.

Сумата никак не е малка. Аз участвах в изплащането на предходния такъв дълг. Тогава беше около 1,8 млн. лева. Основната част от сумата се натрупа в последните 4 месеца и тя се дължи на неплатените заплати, данъци и осигуровки. Имаме един падеж на плащане по трансфер на футболист от чужбина. За сега имаме добра комуникация с клуба, на който дължим пари. Колкото и да ни е добра комуникацията, те имат пълното право да ни стопират към 30 юни тази година. Другото задължение е към български клуб за футболист, който привлякохме миналото лято и там предполагам ще се водят други разговори. Като цяло съм оптимист. Предполагам, че няма да се стигне до наказание" - заяви той пред bTV.

Междувременно, Левски официално сключи договор за партньорство с български футболен клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички