Трудна, но важна победа за Левски над Черно море


Трудна, но важна победа за Левски над Черно море
Снимка: Levski.bg

3298 0

Отборът на Левски постигна трудна, но важна победа с минималното 1:0 над Черно море на "Георги Аспрахувов". Единственото попадение падна в началото на срещата, когато Давид Яблонски бе най-съобразителен при центриране от корнер и с четвъртия си гол през сезона откри резултата.

Още в 10' пък "моряците" можеха да излезнат напред в резултата, но зле изпълнена дузпа от капитана Георги Илиев, това не се случи.

С тази победа "сините" събират 21 точки и временно са трети, а варненци са шести с 15 пункта.

Срещата започна по най-добрия начин за гостите от Черно море, които получиха шанс да изпълнят дузпа в 10'. Мариян Огнянов бе фаулиран в наказателното поле, където бе притиснат от Панайотов и Кабрал. Зад топката застана капитанът на "моряците" Илиев, но ударът му бе повече от разочароващ, като Митрев спокойно улови.

В 11' Жорди Гомес стреля от пряк свободен удар, като топката срещна страничната греда, а секунди по-късно излезна в корнер. При последвалото центриране Давид Яблонски бе оставен непокрит в малкото наказателно поле и с лекота вкара четвъртия си гол от началото на сезона.

В 24' Давид Яблонски можеше да вкара втория си гол в мача. Жорди Гомес стреля от далечно разстояние, Михайлов отрази удара, но кълбото попадна на крака на бранителя. Шутът му обаче премина високо над вратата.

Втората част на мача започна по-добре за гостите, които търсеха пътя към вратата на Митрев. Капитанът на "сините" се намеси на два пъти решаващо, запазвайки вратата си суха.

След 70' домакините поеха инициативата в свои ръце и потърсиха втори гол, с който да решат всичко в срещата. Буш бе най-близко до попадение 15' преди края, но Михайлов показа рефлекс и спаси. В 80' пък именно нападателят бе заменен, а на негово място се появи Жуниор Мапуку.

Преди мача

Отборът на Левски продължава гонитбата с ЦСКА и Лудогорец за първото място в Първа лига. Вчера "червените" не успяха да победят Етър като гост и поволиха на преследвачите да се доближат до лидерската позиция. Левски все още няма допуснат гол, когато играе на "Герена" от началото на сезона, а играчите на Делио Роси ще искат да поправят грешките си от мача с Берое и да запишат 6-та победа за сезона.

Черно море остана без треньор след отпадането си за Купата на България, след като Георги Иванов - Гонзо подаде оставка. "Моряците" започнаха добре сезона, след първите 4 кръга бяха лидери, но последва спад в играта им, като в последните 4 мача те нямат победа в първенството.

Състави:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейлофсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Кабрал, Обертан, Прохазка, Буш

Черно море: Михайлов, Станчев, Цветков, Миланов, Хасани, Сукуп, Огнянов, Илиев,Костадинов, Зехиров, Чунчуков

Съдия: Станислав Тодоров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички