Етър прекъсна победната серия на ЦСКА


Етър прекъсна победната серия на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3946 0

Отборът на Етър сложи край на серията от осем поредни победи на ЦСКА-София, след като стигна до равенство 2:2 при домакинството си на "червените" в мач от 11-ия кръг на шампионата.

На стадиона във Велико Търново "армейците" изглеждаха близо до 9-ия си пореден успех, но три минути преди края на редовното време Рубен Пинто си отбеляза автогол след центриране от корнер и оформи крайното 2:2. За "червените" два гола отбеляза Каранга, а за Етър - Бадара в 32'.

В началните минути на срещата двата тима по-скоро действаха предпазливо и не създаваха опасни положения. В 11' домакините организираха опасна атака, след центриране в наказателното поле Бадара беше изпреварен от бранител на ЦСКА. 2 минути по-късно ЦСКА получи право да изпълни фаул, от който обаче не излезе нищо опасно.

В 20' Дюлгеров центрира в наказателното поле на Етър, там под топката остана Тиаго, но тя беше поета от Каранга, но не успя да се разпише. 4 минути по-късно Етър изпусна отлична възможност след контраатака Бадара пусна отличен пас към Иван Стоянов, но той прати кълбото встрани от вратата на Черниаускас.

В 31' "червените" поведоха в резултата след нов гол на Каранга. Той получи пас отдясно и без проблем прати топката в мрежата за 11-и път този сезон. Радостта на гостите обаче не продължи дълго и още в следващата атака Етър върна равенството чрез Бадара. 

Второто полувреме започна с добра възможност за гостите. Каранга бе изваден срещу Иванов, но прати топката във вратаря. При паса обаче той бе в засада, нещо, което не бе маркирано от страничния съдия.

В 62' обаче не допусна грешка, след като Пинто намери нападателя на "червените" и той от няколко метра с глава се разписа.

В следващите минути отборът на Стамен Белчев успокои играта и положенията намаляха. 3 минути преди края обаче  Вълчанов центрира от корнера, а Рубен Пинто вместо да изчисти прати топката в собствената си врата. 

В 90' реферът подмина фаул пред наказателното поле на гостите, когато резервата Александър Барт свали с две ръце противников футболист. В даденото от рефера четириминутно на мача Иван Петков бе ударен в главата и си глътна езика при единоборство с Лое, но реферът отново не отсъди фаул.

Преди мача

Отборът на ЦСКА продължава силната си серия в Първа лига, след като записа осем поредни победи и временно е на върха в първенството. Играчите на Стамен Белчев демонстрират добра игра, а нападателят Фернандо Каранга не спира да бележи, като има 10 гола в 10 мача за "червените".

Новакът Етър не се представя стабилно на свой терен от началото на кампанията, след като записаха само една победа - 2:1 над Пирин. Въпреки това опитните играчи на Станислав Генчев ще се опитат да измъкнат поне точка на "Ивайло".

Стартови състави:

Етър: 1. Иванов, 25. Александров, 20. Пехливанов, 4. Скерлев, 30. Атанасов, 5. Сърмов, 88. Апостолов, 73. Стоянов, 89. Бадара, 8. Руменов, 14. Минев

ЦСКА-София: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Меркадо, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 23. Дюлгеров, 20. Тиаго

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички