Левски ще доказва, че може и да напада срещу Черно море


Левски ще доказва, че може и да напада срещу Черно море
Снимка: БГНЕС

903 0

Левски приема днес на „Герена" Черно море, като целта пред отбора е само една - да спечели убедително и да си възвърне увереността срещу разклатените варненци. До момента сините не са допускали гол у дома и Делио Роси държи тази тенденция да продължи.

Моряците, които започнаха отлично кампанията, но след това допуснаха пропадане, са опрени до стената. Те ще бъдат водени от временния треньор Емануил Луканов. И точно сблъсъкът в столицата ще предопредели дали 42-годишният наставник ще получи поста за постоянно, след като в продължение на 7 години бе помощник в клуба.

Ако Черно море спечели, или пък покаже приятен за окото футбол, то шефовете най-вероятно ще продължат да му гласуват доверие. В противен случай почти сигурно ръководството ще се опита да привлече наставник по време на паузата в първенството заради световните квалификации.

В двубоите на Левски под ръководството на Делио Роси се наложи тенденцията, че сините са прекалено предпазливи и действат по-скоро дефанзивно, пише „Тема спорт”.

Привърженици на Левски ще покажат подкрепа към Делио Роси по време на двубоя срещу Черно море. Треньорът бе жегнат от спортния директор Даниел Боримиров. От групата "100 години Левски София - вековни поздрави от цял свят" излязоха с призив в социалните мрежи.

"Вярваме, че Делио Роси е човекът, който ще върне Левски на правилния път. 10 години разсипия обаче не могат да бъдат изтрити за няколко месеца, затова нека бъдем разумни в очакванията си. Търпяхме безумия и безумци прекалено дълго, за да си позволим да не дадем достатъчно време на този човек и щаба му. Левски има добър треньор и добър състав. Трябват им време и силна и отдадена подкрепа. Нека змиите и подлеците в клуба, свикнали да преживяват на шуробаджанащината и "легендарните" си статуси, да си мерят приказките и действията. Заради "легенди" от Левски е на път да остане само легендата. Всички на стадиона", се казва в съобщението.

При визитата на Берое нещата в атака определено не стояха добре. Но пред собствените си фенове сините ще се опитат да покажат, че могат да правят добри нападения.

На вратата ще е Божидар Митрев. Като десен бек ще действа Милош Цветкович, а вляво ще е Иван Горанов, който имаше проблеми през седмицата. В центъра на защитата ще са чехът Давид Яблонски и исландецьт Холмар Ейолфсон. В халфовата линия се очаква да има една промяна - до испанеца Жорди Гомес да застане французинът Антони Белмонт, който да заеме мястото на Васил Панайотов. Играта на сините ще трябва да прави Габриел Обертан - когато на него му върви, има настроение в предни позиции, а оттам и на трибуните. Делио Роси има дилема за десния фланг.

През седмицата Антонио Вутов се оплакваше от болки в кръста. Опция за този пост е Жерсон Кабрал - холандецът се включи добре срещу Берое. Ако той може да издържи 90 минути, то ще започне срещата. В противен случай титуляр ще е Вутов. Вляво се очаква да стартира Роман Прохазка, а за върха на атаката да бъде предпочетен Серджиу Буш вместо Жуниор Мапуку.

Черно море пристигна вчера в София, а Емануил Луканов има проблеми по окомплектоването на състава. Аут от групата са бившите футболисти на Левски Александър Александров и Амаду Сукуна. Централният защитник трябваше да пътува с тима, въпреки че имаше настинка. Той обаче отпадна от сметките, защото състоянието му се е усложнило, френският нападател пък е с контузия в коляното. Луканов е почитател на италианската школа заради дългогодишния си престой на Апенините като футболист. Треньорът ще се опита да изненада опитния Делио Роси. Той възнамерява да пусне като десен бек Стефан Станчев, а да премести вляво на защитата Сукуп. В отсъствието на Александров Александър Цветков ще партнира в центъра на Хасани. Като халфове ще играят Мариян Огнянов и капитанът Георги Илиев, а по крилата ще са Мартин Костадинов и Атанас Зехиров, като се очаква те да си сменят местата. На върха на нападението ще е юношата на Левски Цветелин Чунчуков, а зад него ще действа Георги Божилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички