Треньорът на Левски Николай Костов поздрави Славия и обясни: Развиваме стил, който е доста рискован


Треньорът на Левски Николай Костов поздрави Славия и обясни: Развиваме стил, който е доста рискован
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2169 0

"Още в началните минути на мача видяхте, че ние бяхме много добре разпределени по терена, доминирахме тотално и точно когато вече очаквахме да окажем по-сериозен натиск на противника и да отбележим гол, тогава получихме червен картон и нещата доста се промениха", това заяви Николай Костов веднага след края на Славия 0:2 Левски.

"Въпреки всичко, не сме давали указания на футболистите да играят защитно. Имахме добра стратегия да бъдем опасни за противника. Съумяхме да вкараме първия гол след много добри взаимодействия между нашите играчи и след това започнахме да действаме по-умно", допълни още "синият" наставник.

"На полувремето си починахме, казахме си това, което трябваше да си кажем, излязоха на терена и геройски победиха в тази среща. Поздравям отбора си, победата ни е много ценна!".

"Фадига, преди да получи червения картон, беше един от най-активните наши играчи. За съжаление, останахме с човек по-малко именно там, където очаквахме да бъдем по-силни от противника", констатира Костов, а след се изказа ласкаво и за противника:

"Искам да похваля и отбора на Славия, тъй като те си създадоха своите положения и ако бяха изравнили резултата - никой не знае как щеше да завърши мачът. Ние сме щастливи, че го направиха онзи пропуск, но това е футболът. Играха много добре, поздравявам ги!".

"Ние сме на такъв етап от нашето развитие, че трябва да работим, да сме по-устойчиви в някои от моментите, когато се отнеме топката от противника и да имаме по-голям контрол върху контраатаката. Развиваме някакъв стил, който е доста рискован и много зависим от състоянието на терена. Справяме се засега, доволен съм от начина, по който футболистите играят и се влагат в тренировъчния процес", добави Николай Костов, а за финал каза няколко думи за предстоящите сблъсъци с Лудогорец и ЦСКА:

"Всички мачове са важни. Тези може би са по-специални, тъй като са дербита. Надявам се да се подготвим добре за Лудогорец, защото имаме малко време за възстановяване. Но пък имаме млади играчи, които са много добре дисциплинирани и мисля, че нашият медицински екип ще направи всичко възможно, за да ги възстанови за следващия двубой и да се представим на ниво".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Иван Колев след осмото поражение: Очаквам скоро Славия да има различен облик!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички