Левски задълбочи кризата в Славия с 10 души и категорична бразилска доминация в столицата (ВИДЕО)


Левски задълбочи кризата в Славия с 10 души и категорична бразилска доминация в столицата (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5137 0

Левски успя да се наложи с 2:0 над Славия в най-старото столично дерби от 11-ия междинен кръг на родната Първа лига. "Сините" играха по-голямата част от мача с човек по-малко, но бразилците в състава на Николай Костов - Роналдо и Уелтън донесоха трите точки на гостите на "Александър Шаламанов", задълбочавайки кризата в отбора на домакините.

Срещата започна кошмарно за гостите, които останаха с човек по-малко, след като Асими Фадига влезе много остро в краката на противников футболист и му бе показан директен червен картон в 23-ата минута.

Това обаче не се отрази на играта на "сините" и 12 минути по-късно Дарлан и Роналдо комбинираха по невероятен начин и вторият вкара гол номер "3" през сезона, прехвърляйки вратаря Вуцов.

В 55' Левски организира добра контраатака. Уелтън бе изведен и от своето собствено поле направи невероятен индивидуален рейд, който завърши с премерен удар и втори гол във вратата на "белите".

Славия също имаше шансове през мача, които обаче бяха отразени от Пламен Андреев. Най-големият пропуск бе направен от Галин Иванов. Капитанът на "белите" получи топката на опразнена врата, но от 3-4 метра не успя да добави топката във вратата на младия български страж.

Славия записа осма загуба през сезона и се намира на 15-ата позиция с актив от 4 точки. В следващия кръг момчетата на Иван Колев гостуват на Пирин в търсене на втори успех през кампанията.

Левски допълва топ 3 с 22 точки след 10 изиграни мача. "Сините" имат в актива си 22 пункта, а в неделя (1 октомври) ще посрещнат Лудогорец на "Герена" в дербито на 12-ия кръг от родния елит.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В осмата минута Галин Иванов осъществи пробив отдясно, но впоследствие топката бе отнета от "сините" защитници. Гостите също организираха атака веднага след това, след като Уелтън центрира, но топката бе изчистена от наказателното поле. Иван Минчев си пробва късмета в 13-ата минута, но неговият удар бе блокиран от Анди Краев.

В 23-ата минута Асими Фадига влезе доста грубо в краката на Иван Минчев. ВАР се наложи да се намеси и реферът Валентин Железов прегледа ситуацията на екрана и реши да изгони полузащтитника на "сините" с директен червен картон. Само 5 минути след това Галин Иванов успя да вкара с хубав диагонален изстрел, но попадението бе отменено поради засада.

ВИДЕО: КОШМАРНИ НОВИНИ ЗА ЛЕВСКИ ПРЕДИ ЛУДОГОРЕЦ.

В 32' Уелтън пусна добра топка до Ел Джемили. Офанзивният футболист на Левски обаче стреля вляво от вратата. Само 3 минути по-късно Дарлан и Роналдо комбинираха "по бразилски". Първият пусна меко подаване към своя сънародник, който прехвърли Вуцов по впечатляващ начин за 1:0 на "Александър Шаламанов".

ВИДЕО: ВИЖТЕ ФАНТАСТИЧНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РОНАЛДО

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна чудесно за "сините". Гостите организираха нападение, което завърши със спасяване на Вуцов след удар на Роналдо. Веднага след това Галин Иванов можеже да реализира, но прати топката извън очертанията и то на празна врата. В 55' Уелтън удвои преднината на своя тим след страхотна индивидуална акция и премерен удар към противниковата врата.

ВИДЕО: ФРАПАНТНИЯТ ПРОПУСК НА ГАЛИН ИВАНОВ НА ПРАЗНА ВРАТА

Емил Стоев нанесе опасен удар в 60-ата минута, но Пламен Андреев отрази. Последва нов шанс за домакините 8 минути по-късно, когато Минчев бе съборен в наказателното поле от Кордоба, но до дузпа не се стигна, тъй като имаше засада. Отново Минчев бе център на вниманието в 72', когато стреля от пеналтерията, но Андреев отново не позволи да бъде преодолян.

9 минути преди края Уелтън се превърна в адресат на подаване от корнер. Бразилецът обаче не успя да стреля, след като бе блокиран от бранител на Славия. В първата минута от продължението Тони Тасев стреля от сериозна дистанция при изпълнението на пряк свободен удар. Неговият шут бе точен, но попадна в средата на вратата и не притесни по никакъв начин Пламен Андреев.

СЪСТАВИ

Славия: Вуцов, Томбак, Георгиев, Генев, Керчев, Мартинов, Дост, Минчев, Иванов, Добрев, Стоев

Левски: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Краев, Фадига, Ел Джемили, Дарлан, Роналдо, Уелтън

*Прави впечатление, че Рикардиньо не е нито сред титулярите, нито сред резервите. По всяка вероятност остава аут поради квотата за играчи извън ЕС.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпреки че имаше съмнения за състоянието на двама важни за "сините" футболисти, те попаднаха в групата за срещата. Става въпрос за крайния бранител Жереми Петрис и за полузащитника Асен Митков, който вкара победния гол в последния мач (срещу последния Етър).

Левски изпитва доста сериозни трудности срещу този опонент в последно време. Освен че "сините" са в серия от две поредни загуби от Славия, те са допуснали поражение срещу тима в цели 7 от последните им 10 срещи във всички турнири (в останалите 3 са победили).

Любопитен факт е, че 6 от въпросните 7 победи на Славия над Левски идват при напълно идентичен краен резултат - 2:1 за "белите". Един от трите успеха за "сините" в този период пък е със същия резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички