Топузаков: Ситуацията преди дербито не е цветуща, но в мен няма напрежение, нито страх


Топузаков: Ситуацията преди дербито не е цветуща, но в мен няма напрежение, нито страх
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3021 0

Елин Топузаков, който ще изведе Левски в дербито от 26-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА, даде пресконференция преди очаквания с огромен интерес сблъсък.

Той заяви, че не се страхува от това, което го очаква, а именно - да започне поредния си временен престой начело на тима с мач срещу ЦСКА. Бившата звезда на "сините" говори и дали има амбиции да остане на поста и за следващия сезон.

"Ситуацията в клуба не е най-цветуща, но се опитах в индивидуални разговори с футболистите да ги успокоя, да мислят само за футбол. И за мен беше изненадваща ситуацията. Но каквото зависи от мен и щаба, ще направим да изглежда подобаващо отборът", започна Топузаков на днешната си пресконференция.

"Момчетата са в много добра спортна форма, стабилни в защита, в серия от 4 поредни победи сме, искаме да задържим линията, за да изглежда така тимът и в понеделник. Другите неща повече им влияят, но тук е нашата роля, да им повлияем психологически.

"Аз напрежение нямам, не искам да влизам в ролята на Станимир Стоилов и да опитвам да го замествам, невъзможно е. И страх няма, за втори или трети път съм в такава позиция, минал съм през това и имам достатъчно опит и рутина", продължи бившият футболист на "сините".

"Няма фаворит в такъв мач, той е непредвидим, ще бъде двубой между два добри отбора. Мога да гадая само дали ще получим подкрепата на феновете, но това е мач с ЦСКА, отборът има нужда от подкрепа. Може да има несъгласие във фракциите, но не може да оставиш отбора си в такъв важен мач. Трябва да получи пълната подкрепа", каза още Топузаков.

"Рецептата е работа. Имаме детайли, които да подобрим - извеждащ пас, завършващ удар. Трябва да работим всеки ден върху тези неща, за да реализираме повече от положенията си.

В треньорската кариера е трудно да си правиш планове. Зависи от резултатите. Нека се стигне до края на сезона, тогава ще обсъдим нещата с ръководството". така отговори треньорът на въпрос дали има амбиции да остане за постоянно начело на "сините".

"Мачовете с ЦСКА не са най-атрактивните, битка, единоборства, статични положения ще са водещи. Тук се надявам да надделеем, със себераздаване и взаимопомощ да успеем. От месец, месец и половина, резултатите и формата са стабилни, константни", каза още той.

Двубоят между двата тима ще се състои в понеделник, 17-и април, от 17:30 часа. Освен това Елин Топузаков ще запише уникално постижение на ЦСКА - Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички