Топузаков отсече: Аз съм отговорен за изпуснатата дузпа


Топузаков отсече: Аз съм отговорен за изпуснатата дузпа
Снимка: БГНЕС

10978 0

Треньорът на Левски  Елин Топузаков изрази мнението си след Вечното дерби срещу ЦСКА, завършило 0:0. Топчо замести напусналия Станимир Стоилов именно за сблъсъка с „червените“. В края на мача Ивелин Попов профука дузпа за Левски, а Топузаков отсече, че той е виновен за пропуснатия наказателен удар.

ПОЕ ВИНАТА ЗА ИЗПУСНАТАТА ДУЗПА

Футболни качества и голови положения липсваха. Може би като контрол на топката имахме преимущество, но нямахме много положения. Накрая изпуснахме дузпа“, започна коментара си Топузаков.

„Ако има някой виновен за изпусната дузпа, това съм аз. Аз определих Ивелин Попов да бие дузпата. Всеки може да изпусне, аз съм определил Ивелин да изпълни“, обяви Топчо.

"Изпълнителят не беше пожарен вариант. Определил съм го преди началото на мача, затова казах, че поемам цялата отговорност. И най-големите футболисти са изпускали. Дай Боже да печелим доста 11-метрови наказателни удари и ще видите сами дали ще остане Ивелин щатен изпълнител. Колкото и да е опитен, напрежение, бутат се играчи, концентрация. Това са номера, които сме ги виждали. В някой момент като загубиш нещо, не знаеш какво печелиш. Ще си вземем поуките. Естествено, че беше ядосан. Казах му точно това, което и на вас, че аз съм отговорен. Аз съм решил и аз съм отговорен.", продължи той.

ЗАПАЗИХА ЛИ СТИЛА НА МЪРИ СТОИЛОВ?

"Запазихме всичко, което Левски беше играл, когато Станимир Стоилов беше треньор. Целта ни беше изнасяне през крайните защитници. Получаваше се донякъде. Притежавахме и контролирахме повече топката. Точните удари сигурно не са много на брой и от двете страни. Шансовете и точките между първите два отбора нека да си ги смятат те. Ние имаме за цел да се класираме в Европа. Левски ще си гони своята цел, другите не ни интересуват. Още по-малко искам да правя разбор кой има повече шансове за титлата.", обяви наследникът на Станимир Стоилов на горещия стол на „Герена“.

"Със Станимир Стоилов си говорим редовно. След няколко часа сигурно пак ще се чуем и ще го питам дали е доволен", сподели Топузаков.

"Невъзможно е да влизам в ролята на Станимир Стоилов. В треньорската професия никога не можеш да си правиш планове. Ще направим всичко възможно момчетата да направят още по-успешни мачове. Когато дойде краят на сезона има време да седнем и да говорим с ръководството за бъдещето.“, обяви специалистът

"Можеше да играем по-бързо. Това, което е наложил Станимир Стоилов като стил на игра, нормално да го следваме, защото то носи успех. Можехме да направим повече ситуации но прибързаните решения, непредизвикани грешки. Това е целта и идеята - да следваме това, което отборът е показвал. Хосе Кордоба е страшно важен играч за нашия отбор. Днес направиха всичко възможно да не си проличи неговата липса. Без да обезценявам усилията на отбора на ЦСКА, но без дългите топки и частичните положения се справихме добре", анализира той.

"Това не беше очаквано за никого. Аз също бях страшно учуден и изненадан, че Станимир Стоилов напусна поста. Надяваме се по-бързо момчетата да преодолеят този момент. От тук нататък какво ще стане времето ще покаже."

"Със сигурност ще гоним Европа. При всички положения ще се борим във всеки мач за повече точки, за да изпълним тази цел да стигнем до Европа, което е цел за клуба определено", завърши Топузаков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:Ексклузивно в SportLive! Петър Курдов прогнозира изхода от дербито и отсече: Нахалство е Мъри Стоилов да е взимал 59 600 лв. заплата и да ползва безлимитна карта за гориво!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички