След много надлъгване, нерви и пропусната дузпа: Левски и ЦСКА не успяха да се победят във "Вечното дерби" (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


След много надлъгване, нерви и пропусната дузпа: Левски и ЦСКА не успяха да се победят във "Вечното дерби" (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

25732 0

ЦСКА и Левски не успяха да се победят в мач от 26-ия кръг на Първа лига, завършвайки при резултат 0:0. 159-ото издание на "Вечното дерби" бе съпътствано от сериозно тактическо надиграване, нерви и пропусната дузпа в самия край от лидерът на "сините" Ивелин Попов.

Двата отбора не създадоха нищо по-сериозно през първата част. И "червени", и "сини" разиграваха и търсеха атаки по фланговете, но до нищо особено така и не се стигна на терена. В 30' Роналдо можеше да вкара на опразнена врата, но Тибо Вион се намеси по ключов начин и предотврати сигурен гол.

През втората част и двата тима вдигнаха оборотите. Играта стана много по-динамична, но отново гол не падна. В 88-ата минута бе отсъдена дузпа за "сините" след игра с ръка на Брадли Де Нойер. Зад кълбото застана Ивелин Попов и стреля в долния десен ъгъл на Бусато, но бразилският страж спаси и по този начин точката между двата гранда бе поделена.

ЦСКА продължава да е пръв с 64 точки - 2 повече от втория Лудогорец. Левски е на четвъртата позиция с актив от 45 пункта също с 2 повече от преследвача си Локомотив Пловдив.

СОФИЯ ВРИ И КИПИ: ШЕСТВИЯТА НА ФЕНОВЕТЕ НА "ЧЕРВЕНИ" И "СИНИ" (ГАЛЕРИЯ)

ВОЙНАТА МЕЖДУ ЦСКА - ЛЕВСКИ КАКТО НА ТЕРЕНА, ТАКА И НА ТРИБУНИТЕ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на "Васил Левски" започна спокойно. Двата тима се изчакваха и организираха атаките си по фланговете. В 7-ата минута Тибо Вион проби, но Келиан ван дер Каап успя да го спре. Малко по-късно Назон отправи центриране в наказателното поле, но отново защитникът на "сините" успя да изчисти. В 12-ата минута се стигна до опасно влизане на Андриан Краев в краката на Жеферсон, за което той получи жълт картон.

Саша Илич трябваше да използва първата си смяна, за да замени Жеферсон, който получи травма след влизането на Андриан Краев в краката му. На негово място в 30' се появи Марселино Кереасо, а няколко минути по-късно се откри отличен шанс пред Роналдо, който получи топката от Ивелин Попов в наказателното поле, но  Тибо Вион се намеси на време и предотврати сигурен гол в "червената" врата.

До края на първата част не се случи нищо по-сериозно. Двата тима играха на дълги топки, което не донесе особен успех както за "червените", така и за "сините". В ЦСКА обаче бяха показани цели 3 жълти картона за груба игра. Получиха ги Тибо Вион, Тобиас Хайнц и Амос Юга.

СОФИЯ ВРИ И КИПИ: ШЕСТВИЯТА НА ФЕНОВЕТЕ НА "ЧЕРВЕНИ" И "СИНИ" (ГАЛЕРИЯ)

ВОЙНАТА МЕЖДУ ЦСКА - ЛЕВСКИ КАКТО НА ТЕРЕНА, ТАКА И НА ТРИБУНИТЕ (ГАЛЕРИЯ)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част можеше да се стигне до куриозен автогол. След центриране в наказателното поле на Левски Филип Кръстев не успя да изчисти добре и за малко да вкара топката в собствената си врата. Малко след това се стигна до неприятен сблъсък между Тибо Вион и Андриан Краев. В 52-ата минута "червените" нанесоха първия си удар, Тибо Вион стреля от дистанция, но не затрудни Пламен Андреев.

Роналдо стреля с левия крак, но Густаво Бусато не изпита никакви проблеми. Дюкенс Назон пък си пробва късмета с ножичен удар, но не се стигна до нищо опасно. В 68-ата минута Уелтън затрудни Бусато, който изпусна топката при спасяването, но веднага след това я улови и не се стигна до проблеми за бразилеца.

В заключителните минути на мача бе отсъдена дузпа за Левски. Роналдо посрещна центриране и стреля с глава, а ударът му срещна ръката на Брадли Де Нойер, като по този начин той блокира удара. След консултация с ВАР Никола Попов посочи бялата точка. Зад топката застана Ивелин Попов, но Густаво Бусато спаси удара му.

СОФИЯ ВРИ И КИПИ: ШЕСТВИЯТА НА ФЕНОВЕТЕ НА "ЧЕРВЕНИ" И "СИНИ" (ГАЛЕРИЯ)

ВОЙНАТА МЕЖДУ ЦСКА - ЛЕВСКИ КАКТО НА ТЕРЕНА, ТАКА И НА ТРИБУНИТЕ (ГАЛЕРИЯ)

СЪСТАВИ ЦСКА - ЛЕВСКИ:

ЦСКА: Густаво Бусато, Амос Юга, Енес Махмутович, Юрген Матей, Брадли Де Нойер, Тибо Вион, Жеферсон, Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц, Маурисио Гарсес, Дюкенс Назон

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петри, Килиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА ще опита да сложи край на серията без победа срещу Левски, която е гарнирана и от серия без отбелязано попадение. В последните четири мача "армейците" нито побеждават, нито вкарват. Нещо повече - "сините" печелят последните два сблъсъка.

Трите точки са от изключителна важност за "червените". Те са с 63 пункта на върха, като Лудогорец има 62, но е с мач повече. До края остават общо четири мача (в това число и този), а за Илич и компания е от голяма важност да влязат в плейофите от първа позиция. Левски пък е 4-ти с 44 точки - 10 по-малко от ЦСКА 1948.

Елин Топузаков няма да може да разчита на футболиста, от когото клубът се надява да изкара най-много пари с трансфер - Хосе Кордоба. Кристиан Димитров и Илиян Стефанов също са аут, а това важи и за дълготрайно контузения Билал Бари.

Въпреки разликата в класирането отборът на "сините" е оценен с разлика повече от този на "червените". Елин Топузаков ще изведе футболисти на обща стойност 20,25 милиона евро, докато тези на Саша Илич са оценени на 16,7 милиона евро.

Левски ще опита да спре ЦСКА по пътя за първото място, както бе през сезон 2018/19. Тогава "червените" финишират на едва точка зад Лудогорец. В онзи сезон "сините" завършват 0:0 със съперника в плейофите, а в редовния сезон го побеждават на два пъти.

Очаква се да има много привърженици по трибуните въпреки неособено благоприятните метеорологични условия. Все пак посещаемостта от финала за Купата на България между двата отбора отпреди близо година няма да бъде доближена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички