Топузаков определи колко нови играчи му трябват


Топузаков определи колко нови играчи му трябват
Снимка: BGNES

1289 0

Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков даде интервю за клубната телевизия, в което направи своеобразен обзор на изминалия есенен дял от първенството. Той говори и за предтоящия зимен трансферен прозорец и какви игарчи иска да привлече. 

"Далеч съм мисълта да се взимат футболисти само за бройка, които да присъстват в отбора. Със сигурност искам качество. Със сигурност не е тайна на кои позиции ние разполагаме само с по един футболист и при една негова контузия или наказание трябва да преквалифицирам някой друг. Имам отношение към 3-4 поста, на които просто нямаме алтернатива. Не е маловажна и конкуренцията. Да, ние имаме отбор. Ние имаме изграден колектив, но винаги конкуренцията е водещото нещо в един отбор, за да може да върви напред”, каза Топузаков.

Той отново заяви, че смята да разчита на юноши и ако има акчествени български футболисти, иска да бъдат привлечени.

„Взе пак зимният трансферен период е доста по-стегнат. Доста по-ограничени са възможностите. Доста футболисти, които, примерно, аз харесвам и съм набелязал, са с действащи договори, така че доста по-трудно се получават нещата, но трябва наистина да направим така, че поне на 2-3 позиции да вземем футболисти, защото наистина имаме недостиг на тези постове. Предстоят пролетта плейофи. Трябва да сме подготвени и да имаме дълбочина в състава”, добави Топузаков.

"Колкото и да звучи тривиално, ние от лятото започнахме да изграждаме един нов отбор, тогава с господин Петрович проведохме пълноценна подготовка. Имахме и някои контузии в този период. Влязохме в двубоите с Марибор добре физически подготвени. Но в крайна сметка, може би и липсата на късмет в ответния мач ни лиши от продължаване по-напред. Това се отрази на първите два кръга, в които не можехме да постигнем победи. Но след това тръгнахме по възходяща линия. Натрупахме поредица от победи, доста поредни мачове без допуснат гол. Мисля, че това, което се иска и приляга на Левски, се постигна през есенния полусезон", каза наставникът на Левски.

"Не мога да подмина и това, което се случи с господин Петрович. След това аз заех неговия пост. Имаше един труден период, в който загубихме някои мачове и може би така не бяхме достатъчно уверени. Но в крайна сметка финиширахме сезона така, както би си искало на мене и така, както мислим, че трябва да сме близо до върха. Да не изпускаме шанса и на теория. Откъснахме се и малко от преследвачите зад нас. Естествено, че има какво да се желае, но давам положителна оценка за това, което се изгради от лятото до сега", добави Топузаков.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички